9 Replies Latest reply: Feb 27, 2012 7:46 AM by David Robison RSS

    Error [MEM: MEM: Can't update or insert host alias: {4}]

    Derric Moses Newbie

      I am having a problem with mod_cluster.  We are running jboss 6.0.0.Final, mod_cluster 1.1, and apache 2.2.3.  We have several small webapps that run in jboss under 10 different domain names.  For each of these domains we have a production, stage and dev alias in the host configuration in the applications jboss-web.xml as well as the jboss servers' server.xml.  We constantly get this error message in the jboss server.log as well in the apache's log for mod_cluster.

       

      2011-01-07 16:20:00,993 ERROR [org.jboss.modcluster.mcmp.impl.DefaultMCMPHandler] (ContainerBackgroundProcessor[StandardEngine[jboss

      .web]]) Error [MEM: MEM: Can't update or insert host alias: {4}] sending command ENABLE-APP to proxy apachedev/10.77.77.133:80, con

      figuration will be reset

       

      Its not consistant on what number of web applications are deployed when it happens or even which web applications. 

       

       

      jboss server.xml snippet

      (each domain has a host entry in the server.xml)

       

               <Host name="www.server1.com" autoDeploy="false" deployOnStartup="true">

                      <Alias>dev.server1.com</Alias>

                      <Alias>stage.server1.com</Alias>

                      <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" prefix="www.server1.com" suffix=".log" pattern="common" directory="${jboss.server.home.dir}/log"/>

               </Host>

       

               <Host name="www.server2.com" autoDeploy="false" deployOnStartup="true">

                      <Alias>dev.server2.com</Alias>

                      <Alias>stage.server2.com</Alias>

                      <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" prefix="www.server2.com" suffix=".log" pattern="common" directory="${jboss.server.home.dir}/log"/>

               </Host>

       

               <Host name="www.server3.com" autoDeploy="false" deployOnStartup="true">

                      <Alias>dev.server3.com</Alias>

                      <Alias>stage.server3.com</Alias>

                      <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" prefix="www.server3.com" suffix=".log" pattern="common" directory="${jboss.server.home.dir}/log"/>

               </Host>

       

       

      apache httpd.conf snippet

      (each domain has a virtual host entry in the httpd.conf)

       

      #

      # Virtual Host for www.server1.com

      #

      #

      <VirtualHost *:80>

        ServerName www.server1.com

        RewriteEngine On

        RewriteCond %{HTTPS} off

        RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

      </VirtualHost>

      <VirtualHost 10.77.77.133:443>

      ServerName www.server1.com

      <Directory />

         Order deny,allow

         Allow from all

      </Directory>

       

       

      SSLEngine on

      SSLCertificateFile    /etc/httpd/certs/test.crt

      SSLCertificateKeyFile /etc/httpd/certs/test.key

      SSLCertificateChainFile /etc/httpd/certs/testch.crt

       

       

      Maxhost 25

      UseAlias yes

      Maxnode 25

      KeepAliveTimeout 60

      MaxKeepAliveRequests 0

      ProxyPass / balancer://devcluster/ stickysession=JSESSIONID|jsessionid nofailover=On

      ErrorLog logs/server1-error_log

      CustomLog logs/server1-access_log common

      </VirtualHost>

       

       

       

       

      this is part of the httpd log from the cluster-manager

       

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "CONFIG / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:04 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 500 634

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "INFO / HTTP/1.0" 200 1901

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "CONFIG / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "ENABLE-APP / HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "REMOVE-APP /* HTTP/1.0" 200 -

      10.77.77.134 - - [07/Jan/2011:16:41:14 -0500] "CONFIG / HTTP/1.0" 200 -

       

       

      Has anybody seen this error or notice anything obviously wrong with our configuration.

       

      2011-01-07 16:20:00,993 ERROR [org.jboss.modcluster.mcmp.impl.DefaultMCMPHandler] (ContainerBackgroundProcessor[StandardEngine[jboss

      .web]]) Error [MEM: MEM: Can't update or insert host alias: {4}] sending command ENABLE-APP to proxy apachedev/10.77.77.133:80, con

      figuration will be reset