1 Reply Latest reply on Oct 25, 2005 8:08 AM by Luc Feys

    Web services URL

    Luc Feys Newbie

      Hello,

      I using JBoss 4.0.3 on windows XP.

      I have created 2 webservices with EJB endpoints. The EJB's work fine (I have tested them from my webapp) and I have the impression the webservices are installed correctly

      1) based on this excerpt from the server log

      2005-10-25 08:49:05,140 DEBUG [org.jboss.system.ServiceController] Starting dependent components for: jboss.j2ee:module=cbb-ovam.jar,service=EjbModule dependent components: []
      2005-2005-10-25 08:49:05,140 DEBUG [org.jboss.ejb.EjbModule] Started jboss.j2ee:module=cbb-ovam.jar,service=EjbModule
      10-25 08:49:05,156 INFO [org.jboss.ejb.EJBDeployer] Deployed: file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/deploy/cbb-ovam.ear/cbb-ovam.jar
      2005-10-25 08:49:05,156 DEBUG [org.jboss.webservice.ServiceDeployer] handleNotification: org.jboss.deployment.SubDeployer.start,cbb-ovam.jar
      2005-10-25 08:49:05,187 DEBUG [org.jboss.webservice.metadata.wsdl.WSDL11DefinitionFactory] getBaseInputSource [wsdlUrl=jar:file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/tmp/deploy/tmp44193cbb-ovam.jar!/META-INF/wsdl/CommunicatorService.wsdl]
      2005-10-25 08:49:05,328 DEBUG [org.jboss.webservice.metadata.WebserviceDescriptionMetaData] Replace port location 'REPLACE_WITH_ACTUAL_URL' with 'http://PCLF:8080/cbb-ovam/Communicator'
      2005-10-25 08:49:05,328 DEBUG [org.jboss.webservice.metadata.wsdl.WSDL11DefinitionFactory] getBaseInputSource [wsdlUrl=jar:file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/tmp/deploy/tmp44193cbb-ovam.jar!/META-INF/wsdl/ProcessorService.wsdl]
      2005-10-25 08:49:05,343 DEBUG [org.jboss.webservice.metadata.WebserviceDescriptionMetaData] Replace port location 'REPLACE_WITH_ACTUAL_URL' with 'http://PCLF:8080/cbb-ovam/Processor'
      2005-10-25 08:49:05,375 INFO [org.jboss.webservice.WSDLFilePublisher] WSDL published to: file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/data/wsdl/cbb-ovam.ear/cbb-ovam.jar/CommunicatorService.wsdl
      2005-10-25 08:49:05,406 INFO [org.jboss.webservice.WSDLFilePublisher] WSDL published to: file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/data/wsdl/cbb-ovam.ear/cbb-ovam.jar/ProcessorService.wsdl
      2005-10-25 08:49:05,406 DEBUG [org.jboss.webservice.AxisService] deployService: cbb-ovam.ear/cbb-ovam.jar#CommunicatorService/CbbCommunicator
      2005-10-25 08:49:05,546 DEBUG [org.jboss.webservice.deployment.ServiceDescription] No ws4ee deployment meta data available
      2005-10-25 08:49:05,562 INFO [org.jboss.webservice.AxisService] WSDD published to: C:\java\appserver\jboss-4.0.3\server\default\data\wsdl\cbb-ovam.ear\cbb-ovam.jar\CbbCommunicator.wsdd
      2005-10-25 08:49:05,625 DEBUG [org.jboss.webservice.EngineConfigurationFinder] Found config at: file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/deploy/jboss-ws4ee.sar/META-INF/axis-server-config.xml
      2005-10-25 08:49:06,109 DEBUG [org.jboss.webservice.server.ServerEngine] new ServerEngine [config=org.jboss.axis.configuration.FileProvider@1c68ff4]
      2005-10-25 08:49:06,140 INFO [org.jboss.webservice.AxisService] Web Service deployed: http://PCLF:8080/cbb-ovam/Communicator
      2005-10-25 08:49:06,140 DEBUG [org.jboss.webservice.AxisService] deployService: cbb-ovam.ear/cbb-ovam.jar#ProcessorService/CbbProcessor
      2005-10-25 08:49:06,187 DEBUG [org.jboss.webservice.deployment.OperationDescription] Reordering: Integer_1
      2005-10-25 08:49:06,187 DEBUG [org.jboss.webservice.deployment.ServiceDescription] No ws4ee deployment meta data available
      2005-10-25 08:49:06,203 INFO [org.jboss.webservice.AxisService] WSDD published to: C:\java\appserver\jboss-4.0.3\server\default\data\wsdl\cbb-ovam.ear\cbb-ovam.jar\CbbProcessor.wsdd
      2005-10-25 08:49:06,203 INFO [org.jboss.webservice.AxisService] Web Service deployed: http://PCLF:8080/cbb-ovam/Processor
      2005-10-25 08:49:06,265 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment of package: file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/tmp/deploy/cbb-ovam.ear-cbb-ovam.jar-ws44204.war/
      2005-10-25 08:49:06,265 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment (init step) of package at: file:/C:/java/appserver/jboss-4.0.3/server/default/tmp/deploy/cbb-ovam.ear-cbb-ovam.jar-ws44204.war/
      2005-10-25 08:49:06,265 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] using deployer MBeanProxyExt[jboss.web:service=WebServer]
      


      2) based on the fact the services are listed on the page
      "http://pclf:8080/ws4ee/services" of my jboss installation
      But the link to the wsdl on this 'services list' is invalid (404), although it corresponds to the url the services where installed to based on the jboss log:
      http://pclf:8080/cbb-ovam/Processor?wsdl
      http://pclf:8080/cbb-ovam/Communicator?wsdl

      I have no idea what might be going on. I see no error messages in the server log and don't know what other things I should check to see if my webservices are installed correctly and are available.

      Could anyone help me out here?

      Thanks a lot.

      Luc Feys