1 Reply Latest reply on Dec 9, 2005 2:48 PM by Thor Madsen

    Portal install problem

    Thor Madsen Newbie

      Hi All,

      I feel I have tried everything to get the Portal to work. Below I have attached the error message I get when starting AS. Does anyone know what I should do to solve the problem ?

      Help me Obi-Wan Kenobi - you're my only hope...

      Thanks,

      Thor

      (The full server.log file is located here: http://www.cyconx.com/server.log )

      2005-12-09 07:03:03,226 ERROR [org.jboss.deployment.scanner.URLDeploymentScanner] Incomplete Deployment listing:

      --- MBeans waiting for other MBeans ---
      ObjectName: portal:service=CMS
      State: FAILED
      Reason: java.lang.NullPointerException
      I Depend On:
      jboss.cache:service=InvalidationManager
      jboss.jca:service=DataSourceBinding,name=PortalDS
      Depends On Me:
      portal:service=Tree

      --- MBEANS THAT ARE THE ROOT CAUSE OF THE PROBLEM ---
      ObjectName: portal:service=CMS
      State: FAILED
      Reason: java.lang.NullPointerException
      I Depend On:
      jboss.cache:service=InvalidationManager
      jboss.jca:service=DataSourceBinding,name=PortalDS
      Depends On Me:
      portal:service=Tree

        • 1. Re: Portal install problem
          Thor Madsen Newbie

          Just to clarify.

          I'm running on XP with MySQL 4.1 (using mysql-connector-java-3.1.11-bin.jar). I can see a lot of tables being created in the database, so I assume the JDBC connector is working. I have followed the instructions to the best of my knowledge. I have uninstalled everything and reinstalled Java JRE 1.5.0_06 (and I also tried with JDK 1.5.0_05), JBoss AS 4.0.3 (using jboss-4.0.3sp1-installer.jnlp) and Portal 2.0.

          I am a JBoss newbie, but I don't normally struggle this much with install of out-of-the-box software. Do you think it is likely that the problem has to do with a missing DB component?

          Thanks,

          Thor