1 Reply Latest reply on Apr 28, 2008 6:46 AM by Dean Pullen

    LDAP with Windows 2003 SBS

    Dean Pullen Novice

      Hi all,

      I'm still trying to get JBoss Portal login working with Windows 2003 Small Business Edition.

      I'm currently getting a HTTP Status 403 upon login of a user. I presume this is a roles problem?

      My ldap_identity-config.xml looks like so:

      <identity-configuration>
       <datasources>
       <datasource>
       <name>LDAP</name>
       <config>
       <option>
       <name>host</name>
       <value>10.0.0.2</value>
       </option>
       <option>
       <name>port</name>
       <value>389</value>
       </option>
       <option>
       <name>adminDN</name>
       <value>administrator</value>
       </option>
       <option>
       <name>adminPassword</name>
       <value>mypassword</value>
       </option>
       </config>
       </datasource>
       </datasources>
       <modules>
       <module>
       <!--type used to correctly map in IdentityContext registry-->
       <type>User</type>
       <implementation>LDAP</implementation>
       <class>
       org.jboss.portal.identity.ldap.LDAPExtUserModuleImpl
       </class>
       <config/>
       </module>
       <module>
       <type>Role</type>
       <implementation>LDAP</implementation>
       <class>
       org.jboss.portal.identity.ldap.LDAPExtRoleModuleImpl
       </class>
       <config/>
       </module>
       <module>
       <type>Membership</type>
       <implementation>LDAP</implementation>
       <config/>
       </module>
       <module>
       <type>UserProfile</type>
       <implementation>DELEGATING</implementation>
       <config>
       <option>
       <name>ldapModuleJNDIName</name>
       <value>java:/portal/LDAPUserProfileModule</value>
       </option>
       </config>
       </module>
       <module>
       <type>DBDelegateUserProfile</type>
       <implementation>DB</implementation>
       <config>
       <option>
       <name>randomSynchronizePassword</name>
       <value>true</value>
       </option>
       </config>
       </module>
       <module>
       <type>LDAPDelegateUserProfile</type>
       <implementation>LDAP</implementation>
       <config/>
       </module>
       </modules>
      
       <options>
       <option-group>
       <group-name>common</group-name>
       <option>
       <name>userCtxDN</name>
       <value>OU=SBSUsers,OU=Users,OU=MyBusiness,DC=msphq,DC=local</value>
       </option>
       <option>
       <name>uidAttributeID</name>
       <value>sAMAccountName</value>
       </option>
       <option>
       <name>userSearchFilter</name>
       <value><![CDATA[(&(sAMAccountName={0})(objectClass=User))]]></value>
       </option>
       <option>
       <name>roleCtxDN</name>
       <value><![CDATA[OU=SBSUsers,OU=Users,OU=MyBusiness,DC=msphq,DC=local]]></value>
       </option>
       <option>
       <name>roleSearchFilter</name>
       <value><![CDATA[(&((CN={0})(objectClass=memberOf)))]]></value>
       </option>
       <option>
       <name>searchScope</name>
       <value>SUBTREE_SCOPE</value>
       </option>
       </option-group>
       </options>
      </identity-configuration>
      


      Has anyone got it working with SBS, if so whats your config?

      Anyone else who can help?