0 Replies Latest reply on Jan 29, 2010 4:41 AM by Martin Regele

    a4j:mediaoutput doesn't call paint method

    Martin Regele Newbie

      Good Morning everyone,

       

      i have a Problem with a4j:mediaoutput, but at first, here is my system:

       

      RichFaces 3.3.2.SR1

      Seam 2.1.2.GA

      PortletBridge 2.0.0.CR1

       

      and it is running as a portlet on JBoss-epp-4.3.GA_CP02.

      But i get the same issue, when it's running as a normal application (no portlet) on jboss-4.2.3.GA.

       

      Ok, here is the problem:

       

      When i use the component like this, everything works fine. The paint method is called, and the picture is painted.

       

      <a4j:mediaOutput element="img" 
              cacheable="false"
              session="true"
              mimeType="image/jpg"
              createContent="#{navigationController.paint}"

              value="1"

      />

       

      But if i try to set the value of the component dynamically, the paint method isn't called, no errors occure, and the picture isn't painted:

       

      <a4j:mediaOutput element="img" 
               cacheable="false"
               session="true"
               mimeType="image/jpg"
               createContent="#{navigationController.paint}"
               value="#{dataBean.getValue}"
        />

       

      I tried it with String-Values, Integer-Values, Objects of my data-class (serialized)... everytime the same problem.

       

      What am I doing wrong? I didn't find something via google, so i'm trying it here.

      If you need some more information, please let me know.

       

      Thank you very much!