10 Replies Latest reply on Jun 11, 2010 3:46 AM by Tien Le Quang

    Intergrated HornetQ on JBoss 5

    Tien Le Quang Newbie

      Hello,

       

      Now, I have two machine: Machine A and Machine B. Both, setup JBoss  5.0, config cluster and test ok. If i Integrated HornetQ on them, how  about my old config?  I want to deploy HornetQ on both Machine  clustered.

       

      Please  help me.

      Thanks so much.

       

      Tien

        • 1. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
          Clebert Suconic Master

          "how  about my old config?"

           

          What config?

           

          It's impossible to help you without understand the question first.

           

          Meanwhile, read this wiki: http://community.jboss.org/wiki/Howtoreportabugissue

          • 2. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
            Tien Le Quang Newbie

            Dear Clebert Suconic,

             

            "how  about my old config?" that mean: config cluster on JBoss, two nodes (node1 and node2) on two machine run cluster is ok.

             

            After, I integrate HornetQ 2.0.0.GA on this JBoss. How about my config on two nodes?

             

            What should i do?

            1. stop two nodes cluster node1, node2 and reconfig cluster on hornetq1, hornetq2

            2. continue config cluster only on hornetq1, hornetq2

             

             

            Please, help me.

            Thank so much

             

            Tien

            • 3. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
              Clebert Suconic Master

              I can't even guess what you're asking here. If you asking me how to stop your old cluster wihout JBM.

               

              all i can tell you is...

              You should probably read the docs. As it all explains you how to configure clusters.. etc. Look at the examples.

               

              either in chinese (your name seems Chinese to me, sorry if I'm wrong): http://www.jboss.org/hornetq/chinesedocs.html

               

              or in english: http://www.jboss.org/hornetq/docs.html

              • 4. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                Tien Le Quang Newbie

                Dear Clebert Suconic,

                 

                My problem is not in document.

                 

                Before, i had got two pc, setup JBoss cluster.

                Now, i download HornetQ 2.0.0.GA and integrated on two pc JBoss cluster.

                when i run command: ./build.sh, HornetQ create 2 new profiles:

                     - default-with-hornetq -- it corresponds to AS 5 default profile with HornetQ as its JMS provider. In this
                profile, HornetQ is non-clustered
                     - all-with-hornetq -- it corresponds to AS 5 all profile with HornetQ as its JMS provider. In this profile, HornetQ
                is clustered.

                 

                After, I copy all-with-hornetq to hornetq1, hornetq2. if i want config cluster hornetq1 & hornetq2, must i config on hornetq1 & hornetq2 ?

                 

                is it right?

                 

                Please help me.

                 

                Tien

                • 5. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                  Clebert Suconic Master

                  yes, your problem is on the docs. You can easily find out that by reading the AS docs and HornetQ docs.

                   

                   

                  You basically created two server configs:

                   

                   

                  you run:

                   

                  ./run.sh -c hornetq1

                   

                  on the first box

                   

                   

                  and

                   

                  ./run.sh -c hornetq

                   

                   

                  on the second box.

                   

                   

                   

                  Refer to the docs for more information.

                  • 6. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                    Tien Le Quang Newbie

                    Hi Clebert Suconic,

                     

                    Thank you for your answer my question. But all step i run ok. That is not my problem .

                     

                    This is my problem:

                    After i run all step my HornetQ cluster is ready. So before, i setup some application on this JBoss, all it run cluster.

                    How about my application on this JBoss? When i run HornetQ, i must stop the applications. Because they conflict.

                     

                    Thanks

                    Tien

                    • 7. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                      Clebert Suconic Master
                      How about my application on this JBoss? When i run HornetQ, i must stop the applications. Because they conflict.

                       

                       

                      I don't have any context on what's going on. How you're running your JBoss.. etc.

                       

                      If you have read the docs and have done some research.. please provide some context.

                       

                      Otherwise I won't even answer this thread any more.

                      • 8. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                        Tien Le Quang Newbie

                        This is my error:

                         

                        2010-06-11 13:45:43,542 ERROR [org.jboss.system.server.profileservice.repository.ScopedProfileServiceController] (main) Error installing to Create: name=ProfileKey@300b6421[domain=default, server=default, name=farm] state=Configured mode=On Demand requiredState=Installed

                        java.lang.reflect.InvocationTargetException

                            at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)

                            at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)

                            at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)

                            at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.AbstractProfileLifeCycleAction.invoke(AbstractProfileLifeCycleAction.java:97)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.AbstractProfileLifeCycleAction.invoke(AbstractProfileLifeCycleAction.java:77)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.AbstractProfileLifeCycleAction.install(AbstractProfileLifeCycleAction.java:49)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.AbstractProfileAction.install(AbstractProfileAction.java:53)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.AbstractProfileService.install(AbstractProfileService.java:403)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractControllerContext.install(AbstractControllerContext.java:348)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractController.install(AbstractController.java:1633)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractController.incrementState(AbstractController.java:935)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractController.resolveContexts(AbstractController.java:1083)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractController.resolveContexts(AbstractController.java:985)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractController.install(AbstractController.java:775)

                            at org.jboss.dependency.plugins.AbstractController.install(AbstractController.java:540)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.AbstractProfileService.registerProfile(AbstractProfileService.java:308)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.ProfileServiceBootstrap.start(ProfileServiceBootstrap.java:256)

                            at org.jboss.bootstrap.AbstractServerImpl.start(AbstractServerImpl.java:461)

                            at org.jboss.Main.boot(Main.java:221)

                            at org.jboss.Main$1.run(Main.java:556)

                            at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)

                        Caused by: java.lang.IllegalStateException: Must register RepositoryClusteringHandler before calling create()

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.clustered.ClusteredDeploymentRepository.create(ClusteredDeploymentRepository.java:198)

                            at org.jboss.system.server.profileservice.repository.clustered.ClusteredDeploymentRepository.load(ClusteredDeploymentRepository.java:226)

                            at org.jboss.system.server.profile.repository.AbstractProfile.create(AbstractProfile.java:158)

                            ... 22 more

                        2010-06-11 13:45:43,543 INFO  [org.jboss.system.server.profileservice.ProfileServiceBootstrap] (main) Loading profile: ProfileKey@6f24d504[domain=default, server=default, name=hornetq1]

                        • 9. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                          Clebert Suconic Master

                          This doesn't have anything to do with cluster...

                           

                          This error happens when you try to use the admin console with JBoss 5. and hornetQ is not yet integrated on the Admin console at JBoss 5. This is something being worked on on AS6. It was supposed to work already on the latest AS release, but it will only be after M4. (Maybe it's working on trunk now).

                          • 10. Re: Intergrated HornetQ on JBoss 5
                            Tien Le Quang Newbie

                            Thank you very much Clebert Suconic,

                             

                            i will try again with JBoss AS 6.