4 Replies Latest reply on Aug 5, 2003 5:52 AM by venko

    Strange Petstore Demo Problem - template.jsp or productcateg

    David Newbie

      I am having a puzzling problem with the Petstore Demo on JBoss.

      First the specs:
      Windows 98
      JBoss 2.4.1/Tomcat 3.2.3
      Petstore 1.1.2 JBoss Patch

      I installed Petstore on JBoss/Tomcat and applied the patch. Everything seemed to work, until I selected a category, and I can see no animals.

      Footer and header show up fine. I originally thought that it might be a .jsp problem or a database problem.

      However I don't think it is though for the following reasons:

      1) The database is populated.
      2) I can login and change the default account (using .jsp and the database).
      3) I can add new accounts

      One thing that would help me immensely (I will post it in a seperate request) is to make sure that I know of all of the possible debugging logs.

      In anycase, I have culled the following possibilities from the jboss\log\server.log (doubtful, but there is a note of desperation):

      ...
      [WebService] Starting
      [WebServer] Started server: ServerSocket[addr=0.0.0.0/0.0.0.0,port=0,localport=8083]
      [WebService] Started webserver with address: null port: 8083
      ...

      I was thinking the following might be the problem, yet note the snippet from the Tomcat log (which follows the one below) - these are the only template.jsp + null errors I have, but the Tomcat log snip is from a different time!

      [EmbeddedTomcatSX] 2001-12-05 10:06:09 - Ctx( /estore ): IOException in: R( /estore + /template.jsp + null) Connection reset by peer: socket write error
      [EmbeddedTomcatSX] 2001-12-05 10:06:18 - Ctx( /estore ): IOException in: R( /estore + /template.jsp + null) Connection reset by peer: socket write error
      [EmbeddedTomcatSX] 2001-12-05 10:06:31 - Ctx( /estore ): IOException in: R( /estore + /template.jsp + null) Connection reset by peer: socket write error
      [EmbeddedTomcatSX] 2001-12-05 10:08:43 - Ctx( /estore ): IOException in: R( /estore + /template.jsp + null) Connection reset by peer: socket write error


      from the tomcat\log\jasper.log (long) - This is a sample of the output I get from the jasper.log. I thought perhaps the PathInfo being null might be the problem, but as I pointed out earlier, the other .jsp pages are rendering fine.

      2001-12-05 10:04:28 - JspEngine --> /topindex.jsp
      2001-12-05 10:04:28 - ServletPath: /template.jsp
      2001-12-05 10:04:28 - PathInfo: null
      2001-12-05 10:04:28 - RealPath: C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\topindex.jsp
      2001-12-05 10:04:28 - RequestURI: /estore/template.jsp
      2001-12-05 10:04:28 - QueryString: category_id=FISH
      2001-12-05 10:04:28 - Request Params:
      2001-12-05 10:04:28 - category_id = FISH
      2001-12-05 10:04:28 - Classpath according to the Servlet Engine is: C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\classes;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\jaxp.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\parser.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\customerEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\personalizationEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\inventoryEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\shoppingcartEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\mailerEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\signonEjb_client.jar
      2001-12-05 10:04:31 - JspEngine --> /productcategory.jsp
      2001-12-05 10:04:31 - ServletPath: /template.jsp
      2001-12-05 10:04:31 - PathInfo: null
      2001-12-05 10:04:31 - RealPath: C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\productcategory.jsp
      2001-12-05 10:04:31 - RequestURI: /estore/template.jsp
      2001-12-05 10:04:31 - QueryString: category_id=FISH
      2001-12-05 10:04:31 - Request Params:
      2001-12-05 10:04:31 - category_id = FISH
      2001-12-05 10:04:31 - Classpath according to the Servlet Engine is: C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\classes;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\jaxp.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\parser.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\customerEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\personalizationEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\inventoryEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\shoppingcartEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\mailerEjb_client.jar;C:\JBoss-2.4.1_Tomcat-3.2.3\jboss\tmp\deploy\Default\petstore.ear\web1010\WEB-INF\lib\signonEjb_client.jar


      Any help would be greatly appreciated. I could simply drop this and move on, but I hate leaving it incomplete.

      Many thanks,

      David

        • 1. Re: Strange Petstore Demo Problem - template.jsp or productc
          Jorju Newbie

          Hi,

          I'm just at the same point you were in late 2001
          "strange petstore demo problem"

          How did you solve it ?

          Thanks in advance

          • 2. Re: Strange Petstore Demo Problem - template.jsp or productc
            far Newbie

            I run Petstore1.2(useless!) on Jboss and Jsdkee1.3.1 long time ago .Now I am running Petstore1.3.1 on Jboss and MySql.Are u using Jboss or J2sdkee1.3.1? Normally with J2sdkee1.2.1 there is no pb because Tomcat version is still the same .The Problem is with Jboss. Every Tomcat version gives u some sort of erros.If u are using Jboss send me the whole Jboss server.log -hopefully We will find what's wrong

            Faisal

            • 3. Re: Strange Petstore Demo Problem - template.jsp or productc
              Jorju Newbie

              >Now I am running Petstore1.3.1 on Jboss and MySql.Are u >using Jboss or J2sdkee1.3.1?

              Could you please send me your jboss petstore1.3.1.ear ?

              >Normally with J2sdkee1.2.1 there is no pb because Tomcat >version is still the same .

              That's ok, i'm only suffering "phantom" problem with jboss
              (j2sdk1.3.1 seems to work fine)

              >The Problem is with Jboss. Every Tomcat version gives u >some sort of erros.If u are using Jboss send me the >whole Jboss server.log -hopefully We will find what's wrong

              Thanks very much for your interest but unfortunately
              server.log it's ok (no errors nor warnings)

              >2002-08-09 10:03:08,778 INFO [org.jboss.jbossweb] Started WebApplicationContext[/estore,WebTier]
              >2002-08-09 10:03:09,054 INFO [org.jboss.jbossweb] successfully deployed file:/home/jboss-3.0.1/server/all/tmp/deploy/server/all/deploy/petstore.ear/77.petstore.ear-contents/petstore.war to /estore
              >2002-08-09 10:03:09,055 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] End deployment start on package: petstore.war
              >2002-08-09 10:03:09,055 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] End deployment start on package: petstore.ear
              >2002-08-09 10:03:09,056 INFO [org.jboss.deployment.MainDeployer] Deployed package: file:/home/jboss-3.0.1/server/all/deploy/petstore.ear
              >2002-08-09 10:03:09,056 DEBUG [org.jboss.deployment.scanner.URLDeploymentScanner] Watch URL for: file:/home/jboss-3.0.1/server/all/deploy/petstore.ear -> file:/home/jboss-3.0.1/server/all/deploy/petstore.ear
              >2002-08-09 10:03:09,112 DEBUG [org.jboss.deployment.scanner.AbstractDeploymentScanner$ScannerThread] Notified that enabled: true
              >2002-08-09 10:03:09,113 INFO [org.jboss.deployment.scanner.URLDeploymentScanner] Started
              >2002-08-09 10:03:09,113 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] End deployment start on package: jboss-service.xml
              >2002-08-09 10:03:09,114 INFO [org.jboss.deployment.MainDeployer] Deployed package: file:/home/jboss-3.0.1/server/all/conf/jboss-service.xml
              >2002-08-09 10:03:09,130 INFO [org.jboss.system.server.Server] JBoss (MX MicroKernel) [3.0.1 Date:200208062340] Started in 1m:29s:736ms
              >2002-08-09 10:03:48,929 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheOrder: old capacity = 1000000, new capacity = 50
              >2002-08-09 10:04:00,729 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheAccount: old capacity = 1000000, new capacity = 50
              >2002-08-09 10:05:07,369 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheSignOn: old capacity = 1000000, new capacity = 50
              >2002-08-09 10:06:09,779 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheInventory: old capacity = 1000000, new capacity = 50
              >2002-08-09 10:07:12,429 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheShoppingClientController: old capacity = 1000000, new capacity = 50
              >2002-08-09 10:08:29,269 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheProfileMgr: old capacity = 1000000, new capacity = 50
              >2002-08-09 10:09:10,579 DEBUG [org.jboss.ejb.plugins.LRUEnterpriseContextCachePolicy] Resized cache for bean TheCart: old capacity = 1000000, new capacity = 50

              My problem is exactly the same found in the first message
              of this thread:

              >I installed Petstore on JBoss/Tomcat and applied the >patch. Everything seemed to work, until I selected a >category, and I can see no animals.
              >Footer and header show up fine. I originally thought >that it might be a .jsp problem or a database problem.
              >However I don't think it is though for the following >reasons:
              >1) The database is populated.
              >2) I can login and change the default account (using .jsp and the database).
              >3) I can add new accounts

              Has anyone solved such a problem ? how ?

              i'm currently using jboss-3.0.1 (with jetty) on linuxRH7.1

              Thanks again

              • 4. Re: Strange Petstore Demo Problem - template.jsp or productc
                venko Newbie

                I am facing the same problem.
                I think the problem is the jsp tags that are used in the productcategory.jsp
                the output is failing at the tag
                <j2ee:productList numItems="4" category='<%=request.getParameter("category_id")%>'>
                in the productcategory.jsp

                Let me know how you sorted it out.
                thanks in advance.
                V