3 Replies Latest reply on Jul 29, 2006 4:13 AM by Heiko Rupp

    start not being call on 4.0.2 startup

    Scott Jones Newbie

      I have a mbean that extends ServiceMBeanSupport
      I have a start method.
      The start method does not get call of server startup.
      I can go into the jmx console and start and everything works fine.

      Help

        • 1. Re: start not being call on 4.0.2 startup
          Scott Jones Newbie

          I made a simple test and still can not get start to be called. So I guess I am missing something. I will post my example.

          package com.acxiom.test;
          
          import org.jboss.system.ServiceMBeanSupport;
          
          public class Test extends ServiceMBeanSupport implements TestMBean {
          
           private String attr1;
          
           public String getAttr1() {
           return attr1;
           }
          
           public void setAttr1(String att1) {
           this.attr1 = att1;
          
           }
          
           public void start() throws Exception {
           System.out.println("INSIDE START");
          
           }
          
           public void create() throws Exception {
           System.out.println("INSIDE CREATE");
          
          
           }
          
          }


          configuration
          <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
          
          <server>
           <classpath codebase="deploy" archives="test.jar"/>
           <mbean code="com.acxiom.test.Test"
           name="com.acxiom.test:service=Test" >
           <attribute name="Attr1">Value for Attr1</attribute>
          
           </mbean>
          
          </server>


          I am deploying a jar file in the deploy directory and the test-service.xml in the deploy directory.
          Below is the server.log output
          2006-07-28 16:13:33,659 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment of package: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,659 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment (init step) of package at: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,659 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Copying file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml -> C:\jboss-4.0.2\server\default\tmp\deploy\tmp47542Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,659 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] using deployer org.jboss.deployment.SARDeployer@1833eca
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] Found classpath element: [classpath: null]
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] codebase URL is file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] listing codebase for archives matching test.jar
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] URLLister class is org.jboss.net.protocol.file.FileURLLister
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] deployed classes for file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/test.jar
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] about to copy 0 local directories
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] looking for nested deployments in : file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.DeploymentInfo] createLoaderRepository from config: LoaderRepositoryConfig(repositoryName: JMImplementation:name=Default,service=LoaderRepository, repositoryClassName: null, configParserClassName: null, repositoryConfig: null)
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.mx.loading.UnifiedClassLoader] New jmx UCL with url file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/tmp/deploy/tmp47542Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.mx.loading.RepositoryClassLoader] setRepository, repository=org.jboss.mx.loading.UnifiedLoaderRepository3@1ab28fe, cl=org.jboss.mx.loading.UnifiedClassLoader3@aefcbb{ url=file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/tmp/deploy/tmp47542Test-service.xml ,addedOrder=0}
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.mx.loading.RepositoryClassLoader] setRepository, repository=org.jboss.mx.loading.UnifiedLoaderRepository3@1ab28fe, cl=org.jboss.mx.loading.UnifiedClassLoader3@aefcbb{ url=file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/tmp/deploy/tmp47542Test-service.xml ,addedOrder=0}
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.mx.loading.UnifiedLoaderRepository3] Adding org.jboss.mx.loading.UnifiedClassLoader3@aefcbb{ url=file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/tmp/deploy/tmp47542Test-service.xml ,addedOrder=0}
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.mx.loading.RepositoryClassLoader] Added url: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/test.jar, to ucl: org.jboss.mx.loading.UnifiedClassLoader3@aefcbb{ url=file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/tmp/deploy/tmp47542Test-service.xml ,addedOrder=14}
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] found 0 subpackages of file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Watching new file: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] create step for deployment file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] Deploying SAR, create step: url file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,669 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] Registering service UCL=jmx.loading:UCL=aefcbb
          2006-07-28 16:13:33,679 DEBUG [org.jboss.system.ServiceCreator] About to create bean: com.acxiom.test:service=Test with code: com.acxiom.test.Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.system.ServiceCreator] Created bean: com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.system.ServiceConfigurator] Attr1 set to Value for Attr1 in com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.system.ServiceController] Creating service com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [com.acxiom.test.Test] Creating com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [com.acxiom.test.Test] Created com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.system.ServiceController] Creating dependent components for: com.acxiom.test:service=Test dependents are: []
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Done with create step of deploying Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Begin deployment start file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] Deploying SAR, start step: url file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.system.ServiceController] starting service com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [com.acxiom.test.Test] Starting com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [com.acxiom.test.Test] Started com.acxiom.test:service=Test
          2006-07-28 16:13:33,689 DEBUG [org.jboss.system.ServiceController] Starting dependent components for: com.acxiom.test:service=Test dependent components: []
          2006-07-28 16:13:33,699 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] End deployment start on package: Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,699 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Deployed package: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,699 DEBUG [org.jboss.deployment.scanner.URLDeploymentScanner] Watch URL for: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml -> file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/Test-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,709 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment of package: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/cache-invalidation-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,709 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Starting deployment (init step) of package at: file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/cache-invalidation-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,709 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] Copying file:/C:/jboss-4.0.2/server/default/deploy/cache-invalidation-service.xml -> C:\jboss-4.0.2\server\default\tmp\deploy\tmp47543cache-invalidation-service.xml
          2006-07-28 16:13:33,709 DEBUG [org.jboss.deployment.MainDeployer] using deployer org.jboss.deployment.SARDeployer@1833eca
          2006-07-28 16:13:33,719 DEBUG [org.jboss.deployment.SARDeployer] about to copy 0 local directories


          • 2. Re: start not being call on 4.0.2 startup
            Scott Jones Newbie

            I need to call the method startService and not start.

            • 3. Re: start not being call on 4.0.2 startup
              Heiko Rupp Master

              It looks like create() is not called either.
              Try to remove the "throws Exception" from the method signature.