13 Replies Latest reply on May 29, 2009 2:06 PM by Peter Johnson

    Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to wor

    Peter Irmstadt Newbie

      Hi!

      I am using JBoss AS 4.2.1.GA with JBoss Tools to create Seam web applications, but still am quite new to that.

      From a few days on I can't get the server started properly. I first thought about a problem in cunjunction with JBoss Tools but I get the same behaviour when trying to run the server with the run.bat file provided in the bin folder.


      I am using Windows Vista 32bit and Java v 1.6.

      This is my problem:

      The server starts as usual but after the line
      " [Server] JBoss (MX MicroKernel) [4.2.1.GA (build: SVNTag=JBoss_4_2_1_GA date=200707131605)] Started in 15s:927ms"

      nothing happens. No deployment is done. When everything did work after that line the deployed projects were processed and a related output was given. Instead no deployment is done and no other output is given.

      If it is useful for you, I uploaded my boot.log to http://nopaste.info/8507393494.html and the last few lines of my server.log to http://pastebin.com/m7e3f17e7. I even deleted the server directory and downloaded it again, but it still does the same.

      Do you know what the problem might be?

      Thank you so much in advance!

        • 1. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
          jaikiran pai Master

          Where is your application placed? And do you deploy the application after the server has started? From the server.log, i don't see any of your applications being picked up for deployment.

          • 2. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
            Peter Irmstadt Newbie

            My application is placed in the server/default/deploy folder as an EAR.

            I tried to put it there before the server starts as well as to put it there after the server has started. Hot deployment worked fine before but currently there is no deployment at all (but I can access the web interface?!).

            Any ideas?

            • 3. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
              jaikiran pai Master

              Post the output of

              dir C:/root/app/dev/jboss-4.2.1.GA/server/default/deploy


              Also let us know the exact name of the file that you are deploying. Let's look into Hotdeployment (which might be disabled) later. Let's first get it working by starting the server after the ear is placed in the deploy folder.


              • 4. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                Peter Irmstadt Newbie

                thank you for your help!

                this is the output you asked for:

                Verzeichnis von C:\root\app\dev\jboss-4.2.1.GA\server\default\deploy
                
                28.05.2009 10:56 <DIR> .
                28.05.2009 10:56 <DIR> ..
                13.07.2007 16:08 405 bsh-deployer.xml
                13.07.2007 16:08 2.064 cache-invalidation-service.xml
                13.07.2007 16:08 1.918 client-deployer-service.xml
                13.07.2007 16:08 1.134 ear-deployer.xml
                13.07.2007 16:08 12.325 ejb-deployer.xml
                13.07.2007 16:08 22.724 ejb3-interceptors-aop.xml
                13.07.2007 16:09 <DIR> ejb3.deployer
                28.05.2009 10:56 796 testShop-ds.xml
                28.05.2009 10:56 11.665.500 testShop-ear.ear
                13.07.2007 16:08 5.049 hsqldb-ds.xml
                13.07.2007 16:08 <DIR> http-invoker.sar
                13.07.2007 16:09 <DIR> jboss-aop-jdk50.deployer
                13.07.2007 16:09 <DIR> jboss-bean.deployer
                13.07.2007 16:09 6.603 jboss-ha-local-jdbc.rar
                13.07.2007 16:09 8.677 jboss-ha-xa-jdbc.rar
                13.07.2007 16:09 11.694 jboss-local-jdbc.rar
                13.07.2007 16:09 <DIR> jboss-web.deployer
                13.07.2007 16:09 15.398 jboss-xa-jdbc.rar
                13.07.2007 16:08 3.069 jbossjca-service.xml
                13.07.2007 16:09 <DIR> jbossws.sar
                13.07.2007 16:09 <DIR> jms
                13.07.2007 16:09 <DIR> jmx-console.war
                13.07.2007 16:08 6.052 jmx-invoker-service.xml
                13.07.2007 16:08 1.156 jsr88-service.xml
                13.07.2007 16:08 1.722 mail-service.xml
                13.07.2007 16:08 <DIR> management
                13.07.2007 16:08 5.426 monitoring-service.xml
                13.07.2007 16:08 1.847 properties-service.xml
                13.07.2007 16:09 7.081 quartz-ra.rar
                13.07.2007 16:08 4.941 schedule-manager-service.xml
                13.07.2007 16:08 2.889 scheduler-service.xml
                13.07.2007 16:08 198 sqlexception-service.xml
                13.07.2007 16:08 <DIR> uuid-key-generator.sar


                my project is the testShop.ear file - exactly the same file runs on a JBoss AS 4.2.1.GA on Debian..

                • 5. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                  jaikiran pai Master

                  Hmmm, this is weird. The contents of the deploy folder show that your application is present in that folder:

                  28.05.2009 10:56 796 testShop-ds.xml
                  28.05.2009 10:56 11.665.500 testShop-ear.ear


                  But the logs that you posted shows no signs of this being picked up. Did you do any changes to a clean installation of JBoss? And just to be clear - you are not trying hot deployment, are you?


                  • 6. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                    Peter Irmstadt Newbie

                    no, I didn't change anything but to copy the mysql connector to the server/default/lib directory. this is as well what I did with the clean installation. I tried hot deployment as well - but this time just as you proposed I did't tried that at all..

                    • 7. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                      jaikiran pai Master

                      Everything looks good to me. I don't have Windows Vista setup where i can try to reproduce this. You also mention that this works on Debian OS. So the only thing i can think about is some OS specific thing coming into picture (ideally should not). Windows Vista has been notorious for the UAC (User Access Control). Try disabling it http://www.vista4beginners.com/How-to-disable-UAC and see if it makes a difference. I don't see a reason why UAC should be affecting the deployment being picked up, but let's just give it a try.

                      • 8. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                        Peter Irmstadt Newbie

                        UAC is diabled and was since Vista has been installed.

                        I really don't know what that might be either. Especially odd is that it worked without any problems two weeks ago. I already had that problem before but it disappeared after a time...

                        • 9. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                          Peter Johnson Master

                          This sure looks like some UAC weirdness, but that is usually limited to the Program Files and windows folders, and usually only shows up if you use different accounts to access the data.

                          Could you post the contents of testShop-ds.xml? It's size is really small.

                          Also, post the results of "jar -tf testShop-ear.ear"

                          I already had that problem before but it disappeared after a time...


                          I had a problem at one time that would suddenly disappear and then also mysteriously reappear. In my case, a build script from a co-worker placed a stray JAR file in the JDK's endorsed directory. The problem would then go away when I installed a new JDK, and of course reappear after I ran that build script. I found the problem by adding "-verbose:class" to the java command line and looking for classes loaded from stray locations. Then I had a few choice words with my co-worker who was too lazy to set a classpath in various locations in his build script.

                          • 10. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                            Peter Irmstadt Newbie

                             

                            "PeterJ" wrote:
                            Could you post the contents of testShop-ds.xml? It's size is really small.

                            <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
                            <!DOCTYPE datasources
                             PUBLIC "-//JBoss//DTD JBOSS JCA Config 1.5//EN"
                             "http://www.jboss.org/j2ee/dtd/jboss-ds_1_5.dtd">
                            <datasources>
                             <local-tx-datasource>
                             <jndi-name>testShopDatasource</jndi-name>
                             <connection-url>jdbc:mysql://localhost:3306/shop</connection-url>
                             <driver-class>com.mysql.jdbc.Driver</driver-class>
                             <user-name>root</user-name>
                             <password></password>
                             </local-tx-datasource>
                            </datasources>


                            "PeterJ" wrote:

                            Also, post the results of "jar -tf testShop-ear.ear"


                            META-INF/MANIFEST.MF
                            META-INF/application.xml
                            META-INF/jboss-app.xml
                            richfaces-api.jar
                            mvel14.jar
                            jbpm-jpdl.jar
                            jboss-seam.jar
                            jboss-el.jar
                            testShop.war
                            testShop-ejb.jar
                            drools-core.jar
                            drools-compiler.jar
                            antlr-runtime.jar
                            META-INF/


                            What I don't understand at all is that the server can't even be started without any deployed project.. (Well, it can be started but JBoss Tools does not recognize it as started and throws an error message after a timeout period).

                            • 11. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                              Peter Johnson Master

                              Did you place the mysql JAR file into the lib directory? I ask because the boot.log you posted does not show that jar file as being loaded. I checked one of my own boot.log files and it notes every jar file in the lib directory.

                              Let's try something just to see if it will work. Install a fresh copy of JBoss AS 4.2.1 in some other temporary location, such as c:\temp\jboss-4.2.1.GA, then from a command prompt run it. After you see the "Started in xxx seconds" message, copy the testShop-ds.xml to the deploy directory and wait for it to deploy. Then copy the testShop-ear.ear into the deploy directory and wait for it to deploy. Post the full console window output, starting from the command you entered to run the app server.

                              • 12. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                                Peter Irmstadt Newbie

                                I tried what you proposed and finally found out the solution: The problem occurs only when the directory is named 'jboss-4.2.1.GA'. If I rename the directory or place it somewhere else the same configuration works without any problem.

                                Thank you for your help!!

                                Anyway - do you have an idea what the reason of that strange behaviour might be?

                                • 13. Re: Deployment functionality of JBoss AS 4.2.1.GA refuses to
                                  Peter Johnson Master

                                  So are you saying that with c:/temp/jboss-4.2.1.GA you still had the problem? And did you actually rename C:/root/app/dev/jboss-4.2.1.GA to something else or did you install into another location?

                                  I am wondering if there is a defect on your hard drive, in which case locating the software anywhere else would solve the problem, but simply renaming the directory would not solve it.

                                  One other thought, did you by any chance turn off 8.3 filenames? Or did you make any change, such as adding another version of JBoss AS to the C:/root/app/dev/ directory that might cause the 8.3 filename for jboss-4.2.1.GA to change? Also, did you try removing the server/default/data, tmp and work directories and see if it work work then? A combination of an 8.3 filename change and using prior data, tmp and work directory entries could cause a problem.

                                  I have been using JBoss AS on Vista for at least several years (64-bit on my desktop, 32-bit on my laptop) and using the standard names for the JBoss AS home directory and never ran into a problem due to the directory name.