0 Replies Latest reply on Jan 19, 2007 1:27 PM by Keith Forsythe

    Setup JBoss Portal 2.4.1 on Ubuntu - /default/conf/jboss-ser

    Keith Forsythe Newbie

      I'm a first time user of JBoss and Linux. I've downloaded the zip file and extracted. When I exceute sh run.sh, I get the following:

      root@brookfield:~/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/bin# sh run.sh
      run.sh: Missing file: /lib/tools.jar
      run.sh: Unexpected results may occur. Make sure JAVA_HOME points to a JDK and not a JRE.
      =========================================================================

      JBoss Bootstrap Environment

      JBOSS_HOME: /home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1

      JAVA: java

      JAVA_OPTS: -server -Xms128m -Xmx512m -Dsun.rmi.dgc.client.gcInterval=3600000 -Dsun.rmi.dgc.server.gcInterval=3600000 -Dprogram.name=run.sh

      CLASSPATH: /home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/bin/run.jar:/lib/tools.jar

      =========================================================================

      11:50:14,451 INFO [Server] Starting JBoss (MX MicroKernel)...
      11:50:14,476 INFO [Server] Release ID: JBoss [Zion] 4.0.4.GA (build: CVSTag=JBoss_4_0_4_GA date=200605151000)
      11:50:14,482 INFO [Server] Home Dir: /home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1
      11:50:14,589 INFO [Server] Home URL: file:/home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/
      11:50:14,593 INFO [Server] Patch URL: null
      11:50:14,594 INFO [Server] Server Name: default
      11:50:14,594 INFO [Server] Server Home Dir: /home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/server/default
      11:50:14,595 INFO [Server] Server Home URL: file:/home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/server/default/
      11:50:14,596 INFO [Server] Server Log Dir: /home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/server/default/log
      11:50:14,597 INFO [Server] Server Temp Dir: /home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/server/default/tmp
      11:50:14,598 INFO [Server] Root Deployment Filename: jboss-service.xml
      11:50:16,396 INFO [ServerInfo] Java version: 1.5.0_10,Sun Microsystems Inc.
      11:50:16,397 INFO [ServerInfo] Java VM: Java HotSpot(TM) Server VM 1.5.0_10-b03,Sun Microsystems Inc.
      11:50:16,398 INFO [ServerInfo] OS-System: Linux 2.6.17-10-generic,i386
      11:50:18,728 INFO [Server] Core system initialized
      Failed to boot JBoss:
      org.jboss.deployment.DeploymentException: url file:/home/keith/Desktop/jboss-portal-ha-2.4.1/server/default/conf/jboss-service.xml could not be opened, does it exist?
      at org.jboss.deployment.DeploymentInfo.(DeploymentInfo.java:211)
      at org.jboss.deployment.MainDeployer.deploy(MainDeployer.java:770)
      at org.jboss.deployment.MainDeployer.deploy(MainDeployer.java:755)
      at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
      at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
      at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
      at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
      at org.jboss.mx.interceptor.ReflectedDispatcher.invoke(ReflectedDispatcher.java:155)
      at org.jboss.mx.server.Invocation.dispatch(Invocation.java:94)
      at org.jboss.mx.server.Invocation.invoke(Invocation.java:86)
      at org.jboss.mx.server.AbstractMBeanInvoker.invoke(AbstractMBeanInvoker.java:264)
      at org.jboss.mx.server.MBeanServerImpl.invoke(MBeanServerImpl.java:659)
      at org.jboss.mx.util.MBeanProxyExt.invoke(MBeanProxyExt.java:210)
      at $Proxy5.deploy(Unknown Source)
      at org.jboss.system.server.ServerImpl.doStart(ServerImpl.java:482)
      at org.jboss.system.server.ServerImpl.start(ServerImpl.java:362)
      at org.jboss.Main.boot(Main.java:200)
      at org.jboss.Main$1.run(Main.java:464)
      at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
      11:50:19,047 INFO [Server] Runtime shutdown hook called, forceHalt: true
      11:50:19,048 INFO [Server] JBoss SHUTDOWN: Undeploying all packages
      11:50:19,111 INFO [Server] Shutdown complete
      Shutdown complete
      Halting VM

      My server/default director does not have much in it. However server/all seems to have all the files the run script is looking for. Do I need to alter the run.sh to point to the all directory? Any ideas? Thanks!