2 Replies Latest reply on Apr 25, 2005 8:32 AM by Alessandro Behling

    2 instances clustered using same server

    Alessandro Behling Newbie

      Hi,

      I need to set up an environment which needs to attend a live clustered JBoss (tha is already running) and live and another one completely different that we are going to use as staging, but even for staging, it needs to be clustered
      (customer requirements).

      I've copied the 'all' folder into a new one, and changed some properties accordingly the 'JBoss Clustering' doc I've got from the docs section here in the JBoss web site. The settings I've changed are related with the partition name, because I want to get my 'staging' environment in a different partition than 'DefaultPartition' defined in the original conf files

      So far, I've got only the live one working fine, and it was quite easy to setup. My problem started when I tried to configure the second one, I'm getting conflicts between the JNDI ports. It says that that port is already being used.

      I've done many different tests, but none of them worked, and at the moment I'm clueless.

      I'd really appreciate any help, if someone has gone through this before.

      Thank you
      alessandro

        • 1. Re: 2 instances clustered using same server
          Peter Johnson Master

          Could I get some more information on your configuration?

          When I first read you post, I assumed that you had the following configuration:
          * one computer system with JBoss AS (the "live" system)
          - two server configurations ('all' and 'copyOfAll') set up as a cluster
          * a second computer system with JBoss AS (the "staging" system)
          - two server configurations ('all' and 'copyOfAll') set up as a cluster
          I also assumed that on the 'live' system that you successfully started both 'all' and 'copyOfAll' and that the cluster worked fine. Then when you went to the 'staging' system, either starting 'all' or 'copyOfAll' yielded a port conflict.

          On rereading your post, I decided that you probably had this configuration:
          * one computer system with JBoss AS
          - an 'all' configuration set up as a cluster, identified as the 'live' server
          - a 'copyOfAll' configuration set up as a cluster, identified as the 'staging' server.

          Please identify which of the baove configurations you have, or if neither provide more details on your configuration.

          Thanks.

          • 2. Re: 2 instances clustered using same server
            Alessandro Behling Newbie

            Hi Peter,

            Thank you very much for your reply.

            I've got it working, there were some port conflicts that I set up properly after spend some time testing and re-testing all those possibilities.

            Sorry if I left my post unclear, anyway, your second assumption is correct.

            I've got 2 boxes, each one with those confs set.

            At the moment we have:

            www.website1.co.uk >> URL used to reach the live JBoss instance (also clustered)

            what we are aiming:
            www.website1.co.uk/staging/ >> URL that will be used only internally for tests, etc ... this second environment needs to be clustered as well, and I managed to start them properly

            At the moment, I'm still with a problem, but I think it is related with my loadbalancing confs.

            ps: in a further post I want to leave here all changes I've done in order to get this working, since it might be usefull to someone else.

            Thank you
            alessandro