0 Replies Latest reply on Jun 12, 2007 12:24 PM by Carlos Mot

    Error installing JBossWS with Eclipse + Jboss 4.2

    Carlos Mot Newbie

      I have this problem when I try to publish a POJO as web service without annontations:

      NoClassDefFoundError: javax/xml/rpc/encoding/TypeMapping

      My configuration is below:

      Clean wmware image with Windows XP SP2, JDK 1.5.0_11, JWSDP 2.0 and Eclipse downloaded from your site file name: "JBossIDE-2.0.0.Beta2-Bundle-win32.zip" and JBossWS donwloaded from your site file name:"jbossws-1.2.1.GA.zip" and a JBoss server downloaded from your site, file name: "jboss-4.2.0.GA.zip" and Ant 1.70.

      The system variables:
      JAVA_HOME, JBOSS_HOME, JWSDP_HOME and ANT_HOME are all OK.

      My Installation procedure are:
      I decompress jboss-4.2.0.GA.zip into "c:\jboss-4.2.0.GA"
      I decompress jbossws-1.2.1.GA.zip into "c:\jbossws"
      I decompress JBossIDE-2.0.0.Beta2-Bundle-win32.zip into "c:\eclipse"
      I put JWSDP into JWSDP 2.0 into C:\jwsdp-2.0

      ......................................................................................

      Into c:\jbossws I rename ant.properties.example in "ant.properties"
      I also modify "ant.properties" and uncomment the line below:

      jboss42.home=c:/jboss-4.2.0.GA

      I launch Ant from a console as below:

      ant deploy-jboss42

      All is ok and Ant says build succesfully------
      I test the JBoss installation with "http://localhost:8080/jbossws" and the
      page appears correctly.

      ....................................................................................

      Well, now I launch Eclipse, and I set the properties from Preferences>JBoss Eclipse IDE>JBoss WS>Integrated tools>JBoss WS wstools to: C:\jboss-4.2.0.GA\bin
      Preferences>JBoss Eclipse IDE>JBoss WS>Integrated tools>JAXB XJC to:
      C:\jwsdp-2.0\jaxb
      I leave the rest in blank.

      -------------------------------------------------------------------
      Now I create a Java Project whit 1 interface and 1 class with the code of your documentation: IHelloWorld & HelloWorld without changes.

      When mouse's rigth button add a JBossws nature to the project and I accept the defualt values.

      Selecting HelloWorld I clic under JBOSSWS>Publish as Web Service and Eclipse says:

      Running JBossWS wstools for [ProyectoWS]
      directory: C:\Documents and Settings\Administrador\workspace\ProyectoWS
      command: cmd.exe /C C:\jboss-4.2.0.GA\bin\wstools.bat -cp /ProyectoWS -config C:\DOCUME~1\Alumno\CONFIG~1\Temp\wstools-config30423.xml -dest C:\Documents and Settings\Administrador\workspace\ProyectoWS\ProyectoWS
      ========================================================================="
      .
      WSTools Environment
      .
      JBOSS_HOME: C:\jboss-4.2.0.GA\bin\\..
      .
      JAVA: C:\Archivos de programa\Java\jdk1.5.0_11\bin\java
      .
      JAVA_OPTS:
      .
      ========================================================================="
      .
      Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: javax/xml/rpc/encoding/TypeMapping
      at org.jboss.ws.tools.WSTools.process(WSTools.java:130)
      at org.jboss.ws.tools.WSTools.generate(WSTools.java:69)
      at org.jboss.ws.tools.WSTools.generate(WSTools.java:119)
      at org.jboss.ws.tools.WSTools.main(WSTools.java:58)


      ----------------------------------------------------------------------------
      Thanks advanced for your patience and cooperation, sorry for my last post...

      ..Carlos..