0 Replies Latest reply on Oct 3, 2007 2:13 AM by Govinda Attal

    JBossWS-2.0.1.GA SOAP 1.2 Web service Problem/issue

    Govinda Attal Newbie

      Hi All,

      I was creating Web service with SOAP 1.2 binding

      bottom-up approach....

      @WebService(name="DLSOAP12Service", targetNamespace="ws.soap12.dlservice" )
      @SOAPBinding(style=SOAPBinding.Style.DOCUMENT)
      @BindingType(value="http://www.w3.org/2003/05/soap/bindings/HTTP/")
      public class DLSOAP12Service
      {
       public String echoString(String input)
       {
       return input;
       }
      }
      


      In JBOSS when I looked at the corresponding WSDL in the list of registered service endpoints, I found that the binding with which web service was exposed was of SOAP 1.1

      'http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap/'

      I later found from messages on conosle that though according to WSDL web service was exposed with SOAP 1.1 Binding it actually expected SOAP 1.2 envelopes in the messages.

      
      11:14:58,791 WARN [SOAP12BindingJAXWS] Expected SOAP-1.2 envelope, but got: http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/
      
      


      When client invoked web service with messages in SOAP 1.2 envelopes JBOSS server cmd console didn't gave any warning messages...

      Please correct if my observations can be disregarded.

      When I created web service in a top-down approach using wsconsume task, it gave me following message

      
      C:\jboss-4.0.5.GA\bin>wsconsume.bat -k e:\SOAP12\DLServiceSOAP12.wsdl
      parsing WSDL...
      
      
      [WARNING] Ignoring SOAP port "DLServiceSOAP12": it uses non-standard SOAP 1.2 binding.
      You must specify the "-extension" option to use this binding.
       line 613 of file:/e:/SOAP12/DLServiceSOAP12.wsdl
      
      [WARNING] Service "DLServiceSOAP12" does not contain any usable ports. try running wsimport with -extension switch.
       line 611 of file:/e:/SOAP12/DLServiceSOAP12.wsdl
      
      generating code...
      ....
      ....
      ....
      


      It didnot generate Webservice endpoint interface and client class at all! I was unable to figure out how should I put use of the 'WARNING' that wsconsume tool gave me!

      Thanks & Regards,
      Govinda Attal.