5 Replies Latest reply on Feb 16, 2009 7:33 AM by Ronald van Kuijk

    jbpm 3.3.1 GA and Eclipse plugin

    Aby V Newbie

      Hi,
      I,m using Jbpm 3.3.1 GA and configured a sample JPDL application through the JPDL process designer tool embedded with eclipse. I,m able to start the JBPM Server through the 4.2.3 GA JBoss Server and view the console of the same. I,ve tried deploying the application through the deployment window of the designer.Unfortunately i failed testing connection as well as deployment . The field Server Deployer is filled as /jbpm-console/upload/ . But when I tried with a different entry (/jbpm-console/) in the Server Deployer I was able to succesfully deploy. But , here when i looked up the jbpm console I was unable to view the deployed application.Pls help me out to solve the issue.

        • 1. Re: jbpm 3.3.1 GA and Eclipse plugin
          Elifarley Cruz Newbie

           

          "abyv" wrote:
          The field Server Deployer is filled as /jbpm-console/upload/ .


          Hi abyv.

          The servlet mapping (in file 'jsf-console.war/WEB-INF/web.xml) for the ProcessUploadServlet has been changed from '/upload/*' to '/app/upload/*', but the plugin hasn't been updated to reflect that change.

          So you just have to use the new URL ''/jbpm-console/app/upload" in your deployment tab.

          Cheers,
          Elifarley

          • 2. Re: jbpm 3.3.1 GA and Eclipse plugin
            Aby V Newbie

            Thanks Elifarley, now Im feelin a bit better... I, succesfully tested the connection.with the new url.. but still the deployment is unsuccesful. The plugin is showing the error message Unexpected Exception caused the deployment to fail

            I have viewed the server log and the log updates goes like this

            2009-02-12 10:03:49,482 DEBUG [com.arjuna.ats.arjuna.logging.arjLogger] Periodic recovery - second pass <Thu, 12 Feb 2009 10:03:49>
            2009-02-12 10:03:49,482 DEBUG [com.arjuna.ats.arjuna.logging.arjLogger] AtomicActionRecoveryModule: Second pass
            2009-02-12 10:03:49,482 DEBUG [com.arjuna.ats.txoj.logging.txojLoggerI18N] [com.arjuna.ats.internal.txoj.recovery.TORecoveryModule_6] - TORecoveryModule - second pass
            2009-02-12 10:03:49,482 DEBUG [com.arjuna.ats.jta.logging.loggerI18N] [com.arjuna.ats.internal.jta.recovery.info.secondpass] Local XARecoveryModule - second pass


            I also tried deployment through the jbpm console. In this case i zipped the bin folder of the project which I created through Eclipse the gpd.xml and processdefenition.xml fileand uploaded the zip file to the console.But here also I failed deployment: It showed the error:
            Error deploying process: An exception of type "org.jbpm.jpdl.JpdlException" was thrown. The message is: [[ERROR] no processdefinition.xml inside process archive]


            I,am using an Eclipse 3.3.1 version, is this a reason for my deployment failure, I,ve updated the GPD plugin through Eclipse plugin updates.
            I also have an ambiguity regardin the compatibilty between gbpm 3.3.1 GA and Eclipse 3.3.1
            Please guide me to solve the pending issues

            Thanks and Regards
            Aby

            • 3. Re: jbpm 3.3.1 GA and Eclipse plugin
              Harshit Kapoor Newbie

              See that the zip file that you create does NOT have a folder to contain processdefinition.xml. The zip file must have all the contents at root.
              Then rename zip file to par, thereafter try to deploy.

              -Harshit

              • 4. Re: jbpm 3.3.1 GA and Eclipse plugin
                Aby V Newbie

                Thanks Harshit, i renamed the zip file to par file,but still I,m getting the same error

                Error deploying process: An exception of type "org.jbpm.jpdl.JpdlException" was thrown. The message is: [[ERROR] no processdefinition.xml inside process archive]

                Pls somebody help me to solve this

                Thanks
                Aby


                • 5. Re: jbpm 3.3.1 GA and Eclipse plugin
                  Ronald van Kuijk Master

                  please READ what Harshit said... it is not only the extension also the content..... there should be no folder with a processdefinition.xml, it should be in the root