0 Replies Latest reply on Mar 2, 2006 5:55 AM by martin kuegler

    External JNDI yields

    martin kuegler Newbie

      Hi,

      I tried to configure an external JNDI store (Tibco EMS to lookup the Queues stored there) as presented in the JBOSS documentation, where I found an example on how to attach an LDAP server to JBOSS.
      I changed it to

      <mbean code="org.jboss.naming.ExternalContext"
       name="jboss.jndi:service=ExternalContext,jndiName=external/tibco">
       <attribute name="JndiName">external/tibco</attribute>
       <attribute name="Properties">
      java.naming.factory.initial=com.tibco.tibjms.naming.TibjmsInitialContextFactory
       java.naming.provider.url=tibjmsnaming://localhost:7222
       </attribute>
       <attribute name="InitialContext">javax.naming.InitialContext</attribute>
       <attribute name="RemoteAccess">true</attribute>
      </mbean>


      (in the conf/jboss-service.xml file)

      I got connection timeout exception which I resolved with the information found in previous post in ths forum by setting
      jnp.disableDiscovery=true

      in conf/jndi.properties

      But now I get this Error:
      --- MBEANS THAT ARE THE ROOT CAUSE OF THE PROBLEM ---
      ObjectName: jboss.jndi:service=ExternalContext,jndiName=external/tibco
       State: FAILED
       Reason: javax.naming.ConfigurationException: No valid Context.PROVIDER_URL was
       found


      The jar with the needed classes are in the server/lib directory.

      I also found that this was a problem in the previously mentioned thread but unfortunatley no solution was posted there.

      run.bat --version shows this:
      ===============================================================================
      .
       JBoss Bootstrap Environment
      .
       JBOSS_HOME: C:\jboss-4.0.3SP1\bin\\..
      .
       JAVA: c:\jdk1.5.0_03\bin\java
      .
       JAVA_OPTS: -Dprogram.name=run.bat -Xms128m -Xmx512m
      .
       CLASSPATH: c:\jdk1.5.0_03\lib\tools.jar;D:\downloads\jboss-4.0.3SP1\jboss-4.0.
      3SP1\bin\\run.jar
      .
      ===============================================================================
      .
      JBoss 4.0.3SP1 (build: CVSTag=JBoss_4_0_3_SP1 date=200510231054)
      


      I am sure this must be a very silly config error somewhere,
      thanks in advance for any help!

      Martin