0 Replies Latest reply on Sep 25, 2006 10:21 PM by Matt Wringe

    HelloworldPortlet deploy and undeploy issues

    Matt Wringe Master

      I am using the JBoss Portal 2.4 + JBoss AS bundled download, and the Helloworld tutorial application (http://anonsvn.jboss.org/repos/portletswap/portlets/2_4/bundles/HelloWorldPortlet.zip ) mentioned in the JBoss Reference Manual.

      When the war is placed in the deploy directory, it gets hot depoyed

      [TomcatDeployer] deploy, ctxPath=/helloworldportlet, warUrl=.../tmp/deploy/tmp31730helloworldportlet-exp.war/
      


      But, the portlet will not be displayed unless two things occur:

      1) it is the users first visit to the portal
      2) the user logs out (note: this only occurs on a log out, not a login. So if the user is not already logged in, they will need to login and then logout before the portlet will be displayed)

      Refreshing does not make the portlet appear, even when the reload clears the cache.

      When the application gets removed from the deploy directory, it gets undeployed
      [TomcatDeployer] undeploy, ctxPath=/helloworldportlet, warUrl=.../tmp/deploy/tmp31730helloworldportlet-exp.war/
      


      But, where the portlet used to be, there is now a portlet with title "Cannot render" and has "Object not found /helloworldportlet.HelloWorldPortlet" as the portlet contents.

      Am I doing something wrong or missing a step somewhere? Or should I be filing bugs about this behaviour? I searched through the reference manual and could not find any mention of the behaviour I observered.

      System Information: Linux, Sun 1.5 JVM, Firefox and SeaMonkey Browsers