2 Replies Latest reply on Aug 8, 2007 3:13 AM by Michael Martinsen

    help me with Jboss Forums Problem?

    scott feng Newbie

      Hi, All.
      I have encountered a porblem, when running jboss-forums. I use jboss-portal 2.6. I have modified the web.xml undering "jboss-4.2.1.GA\server\default\deploy\jboss-web.deployer\conf" and added myfaces 1.1.5 jars, as http://wiki.jboss.org/wiki/Wiki.jsp?page=Running2.6WithJBossAS4.2.xAndMyFaces. The console give me error information as follows:
      09:54:33,004 ERROR [DefaultPageControlPolicy] Rendering portlet window produced an error
      javax.portlet.PortletException: javax.portlet.PortletException: java.lang.NullPointerException
      at org.jboss.portlet.forums.ui.ForumsJSFPortlet.doView(ForumsJSFPortlet.java:367)

      Caused by: java.lang.NullPointerException
      at org.apache.myfaces.portlet.MyFacesGenericPortlet.restoreRequestAttributes(MyFacesGenericPortlet.java:290)

      --------------------------------------------------------------------
      In addition, I have encountered another error,when deploying the

      helloworldjsfportlet.war
      . Its error information is
      javax.faces.FacesException: org.apache.jasper.JasperException: The absolute uri: http://java.sun.com/jsf/html cannot be resolved in either web.xml or the jar files deployed with this application
      . I think I have done the prerequisite.

      Can you help me with the two questions? Thanks a lot.
      ------------------------------
      Scott.