5 Replies Latest reply on Dec 12, 2007 6:20 AM by Arne Luedtke

    It's Time for .... another UTF-8 Problem

    Arne Luedtke Newbie

      Hy there.

      We from Germany like our so called "Umlaute".

      The Problem is, that in JBoss Portal, when I as admin change the Password of someone called Arne Lüdtke (like myself), always the isn't correctly encoded. When I change the Encoding of my Browserpage to "Western-Europe ISO" by myself, before I send the Post, it works. By default, when Browser is set to Unicode UTF-8, I am renamed to Arne L§$%dtke ;-)

      By the Way: Same thing in this Forum. To Post this request correctly, I had to change my local Encoding to Western-Europe ISO.

      Greetings

      Arne Lüdtke

        • 1. Re: It's Time for .... another UTF-8 Problem
          Thomas Heute Master

          You mean your username (not firsname, lastname) ? Is your username "Arne Lüdtke" ?

          • 2. Re: It's Time for .... another UTF-8 Problem
            Arne Luedtke Newbie

            Hy,

            My Username is a company-wide unique number. But, when I edit my Profile, I see my First and my Lastname.

            First an Lastname are displayed correctly, but when I send the Form, for example for changing my password, the ü gets destroyed

            Greetings
            Arne Lüdtke

            • 3. Re: It's Time for .... another UTF-8 Problem
              Thomas Heute Master

              We are not able to reproduce this behavior in 2.6.2 either with the new and the former portlets. (We changed the profile of a user after including umlauts in the first name and lastname)

              So we would need more information on your environment and what you are doing exactly

              • 4. Re: It's Time for .... another UTF-8 Problem
                Arne Luedtke Newbie

                Hy,

                My environment is a JBoss AS 4.2.1 GA, and I am using JBoss Portal 2.6.2.

                What I am doing:
                1. Login with my Number and Password (eg. 123456)
                2. Click on "Edit your Profile" in User Portlet
                3. The Form with all my Profile fields is displayed. My name is correctly displayed with umlauten.
                4. Changing something, or nothing, just klicking on "Save". After that the umlaut in my name is "destroyed".
                5. Click on "Edit your Profile" again for confirmation.
                6. As I expected, my Name is no longer correct.

                Thanks so far for your help.

                Greetings
                Arne Lüdtke

                • 5. Re: It's Time for .... another UTF-8 Problem
                  Arne Luedtke Newbie

                  Hy there,

                  The problem is still existing. I tried everything. I added the URIEncoding="UTF-8" to my Tomcat Connectors, I added the <%@page language="java" extends="org.jboss.portal.core.servlet.jsp.PortalJsp"
                  contentType="text/html; charset=UTF-8" %> to my dispatched JSP Files, and I added the accept-charset="UTF-8" Attribute to my form-Tags.

                  To make my Problem clear. I can see the Umlaute on my Page. So the way from JBoss to Webbrowser works fine. But when I send Text-Content with a Form to the JBoss, the Umlaute which are in the Content are destroyed.

                  Is there anything I haven't tried?

                  Thanks so far.

                  Greetings Soon5