8 Replies Latest reply on Oct 1, 2007 4:05 PM by Jeff Ward

    Clustering appears okay, but no clustered messages

    Jeff Ward Newbie

      I'm running a pretty standard JBoss AS server (4.2.1.GA) with JBoss Messaging 1.4.0.CR3 installed as per the documentation, basing the server on the "all" profile supplied with JBoss 4.2.1.GA, working against a MySQL server on a remote machine. I've tested the straight queue installation and I'm working on the clustered installation, but I can't get the distributed-queue test to pass.

      It looks like clustering is working from the following log items (servers running on 10.214.162.204/206):
      17:31:46,715 INFO [TreeCache] viewAccepted(): [10.214.162.204:1044|1] [10.214.162.204:1044, 10.214.162.206:1077]
      17:31:46,815 INFO [TreeCache] TreeCache local address is 10.214.162.206:1077
      17:31:46,979 INFO [TreeCache] received the state (size=1024 bytes)
      17:31:47,110 INFO [TreeCache] state was retrieved successfully (in 290 milliseconds)
      17:31:47,110 INFO [TreeCache] parseConfig(): PojoCacheConfig is empty
      17:31:47,534 WARN [FD_SOCK] I was suspected by 10.214.162.204:1044; ignoring the SUSPECT message
      17:31:50,040 INFO [ServiceEndpointManager] jbossws-1.2.1.GA (build=200704151756)
      17:31:52,392 INFO [SnmpAgentService] SNMP agent going active
      17:31:53,017 INFO [DefaultPartition] Initializing
      17:31:53,073 INFO [STDOUT]
      -------------------------------------------------------
      GMS: address is 10.214.162.206:1080
      -------------------------------------------------------
      17:31:55,489 INFO [DefaultPartition] Number of cluster members: 2
      17:31:55,490 INFO [DefaultPartition] Other members: 1
      17:31:55,495 INFO [DefaultPartition] Fetching state (will wait for 30000 milliseconds):
      17:31:55,543 WARN [FD_SOCK] I was suspected by 10.214.162.204:1047; ignoring the SUSPECT message
      17:31:55,755 INFO [DefaultPartition] state was retrieved successfully (in 256 milliseconds)

      But when I go to run the distributed-queue example I get:
      [java] Distributed queue /queue/testDistributedQueue exists
      [java] java.lang.RuntimeException: Assertion failed, 1 == 1
      [java] at org.jboss.example.jms.common.ExampleSupport.assertNotEquals(ExampleSupport.java:85)
      [java] at org.jboss.example.jms.distributedqueue.DistributedQueueExample.example(DistributedQueueExample.java:83)
      [java] at org.jboss.example.jms.common.ExampleSupport.run(ExampleSupport.java:147)
      [java] at org.jboss.example.jms.distributedqueue.DistributedQueueExample.main(DistributedQueueExample.java:167)

      [java] #####################
      [java] ### FAILURE! ###
      [java] #####################

      I've tested JGroups against the properties and it seems to be working fine.

      Is there anywhere I can look on the jmx console to check the status of the cluster? Am I missing anything in the installation here?