1 Reply Latest reply on Apr 16, 2009 12:01 AM by Yong Hao Gao

    Unknown column 'NODE_ID' in 'where clause'

    Naga Vijayapuram Newbie

      Hi,

      I am trying to use jboss-messaging-1.4.2.GA-SP1 in jboss-4.2.1.GA and am stuck with this issue -

      2009-04-15 10:46:18,238 (main) ERROR [org.jboss.messaging.util.ExceptionUtil] ServerPeer[0] startService
      com.mysql.jdbc.exceptions.MySQLSyntaxErrorException: Unknown column 'NODE_ID' in 'where clause'
       at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLError.java:936)
       at com.mysql.jdbc.MysqlIO.checkErrorPacket(MysqlIO.java:2870)
       at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sendCommand(MysqlIO.java:1573)
       at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sqlQueryDirect(MysqlIO.java:1665)
       at com.mysql.jdbc.Connection.execSQL(Connection.java:3176)
       at com.mysql.jdbc.PreparedStatement.executeInternal(PreparedStatement.java:1153)
       at com.mysql.jdbc.PreparedStatement.executeQuery(PreparedStatement.java:1266)
       at org.jboss.resource.adapter.jdbc.WrappedPreparedStatement.executeQuery(WrappedPreparedStatement.java:236)
       at org.jboss.messaging.core.impl.JDBCPersistenceManager.retrievePreparedTransactions(JDBCPersistenceManager.java:336)
       at org.jboss.messaging.core.impl.tx.TransactionRepository.loadPreparedTransactions(TransactionRepository.java:176)
       at org.jboss.jms.server.ServerPeer.startService(ServerPeer.java:330)
       at org.jboss.system.ServiceMBeanSupport.jbossInternalStart(ServiceMBeanSupport.java:289)
       at org.jboss.system.ServiceMBeanSupport.start(ServiceMBeanSupport.java:196)
      


      The database has been recreated to check whether the issue gets resolved, but that hasn't helped. Has anyone encountered this issue? Any thoughts on how this can be overcome?

      Thanks,
      Naga Vijayapuram

        • 1. Re: Unknown column 'NODE_ID' in 'where clause'
          Yong Hao Gao Master

          Hi, can you please check in your mysql database that the table JBM_TX, like this:

          mysql> desc JBM_TX;
          +----------------+----------------+------+-----+---------+-------+
          | Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
          +----------------+----------------+------+-----+---------+-------+
          | NODE_ID | int(11) | YES | | NULL | |
          | TRANSACTION_ID | bigint(20) | NO | PRI | 0 | |
          | BRANCH_QUAL | varbinary(254) | YES | | NULL | |
          | FORMAT_ID | int(11) | YES | | NULL | |
          | GLOBAL_TXID | varbinary(254) | YES | | NULL | |
          +----------------+----------------+------+-----+---------+-------+
          5 rows in set (0.00 sec)
          


          And see if there is a column named NODE_ID (as bove). If not, try to drop all JBM_* tables and restart the server. If problem still, check the mysql-persistence-service.xml in your deploy/jboss-messaging.sar if the table create statement are correct. If not, then you probably got wrong version of JBM.