5 Replies Latest reply on Jan 8, 2007 8:06 AM by Dharmalingham A

    Newbie Need Help :)

    Christopher Keith Lacno Newbie




      Hi there,

      I posted this from another forum I think im gonna repost it again here sound more inclined with this forum. :)

      Im new to JBOSS. Ive been setting up JBOSS for 3 days with mySQL...
      The JBOSS came from Netbeans 5.5 Beta 2 Bundle with JBOSS-4.0.4.GA

      I followed the instructions on http://ltiwww.epfl.ch/Eclipse/LoadingJBoss.html . To connect to mySQL . I just successfully run it yesterday. But this morning when I started JBOSS it shows an error:

      java.lang.exception: Port 8083 is already in use.
      java.rmi.server.ExportException: Port already in use: 1098; nested exception is: java.net.BindException: Address already in use: JVM Bind

      When I netstat I cannot see 8083 or 1098 is being used...How can I view the processes that are using this port when I cant see them on Netstat?

      I found some forums regarding with this error. Some suggest on locating HOME\jboss-4.0.4.GA\server\default\conf\jboss-service.xml and edit the port number there. I've searched the tags anf the RMI tags but I cant find them. I havent change anything since this the deafault file that came with the Bundle. I've added the tags to jboss-service.xml manualy but to no avail..


      Is there someone there who experienced this error? A link where could I find solution?

      Thankz in advance :)

      ps...im using JBOSS-4.0.4.GA on WindowsNT Server 2000

      Quote:
      14:22:04,085 WARN [ServiceController] Problem starting service jboss:service=WebService
      java.lang.Exception: Port 8083 already in use.

      Additional erorr
      14:22:06,257 ERROR [MainDeployer] Could not create deployment: file:/D:/jboss-4.0.4.GA/server/default/deploy/jms/mysql-jdbc2-service.xml
      org.jboss.deployment.DeploymentException: Trying to install an already registered mbean: jboss.mq:service=DestinationManager

      [ServiceController] Problem starting service jboss:service=Naming
      java.rmi.server.ExportException: Port already in use: 1098; nested exception is:
      java.net.BindException: Address already in use: JVM_Bind

        • 1. Re: Newbie Need Help :)
          M Meenambigai Newbie

          Hi,

          Try changing the port number of 1098
          at the following places and run the server:

          C:\jboss-4.0.4.GA\server\all\conf\jboss-minimal.xml(67)
          C:\jboss-4.0.4.GA\server\all\conf\jboss-service.xml(240)
          C:\jboss-4.0.4.GA\server\default\conf\jboss-minimal.xml(67)
          C:\jboss-4.0.4.GA\server\default\conf\jboss-service.xml(240)
          C:\jboss-4.0.4.GA\server\minimal\conf\jboss-service.xml(67)


          Change it to port number which is not used (likely, 1199).

          I too faced this issue today when i tried to run the JBoss AS 4.0.4. Till friday (6th Oct 06) I could run the server successfully. Today from the first attempt to run the server, i started facing this problem. So tried the alternate, and it worked!

          • 2. Re: Newbie Need Help :)
            Christopher Keith Lacno Newbie



            Thankz for the reply :)

            I have changed the ports already. When I run the server it went fine. But when I close it and run it for the 2nd time the error will then show up.. Maybe it cached some where? or hidden in the firewall?

            Hope some one can help me. :)

            Thankz

            • 3. Re: Newbie Need Help :)
              Monkey Den Newbie

              Networking isn't my strong suit but I do know that 1098 is an ephemeral port, which means that it is temporary, and only guaranteed to be available for the current connection. Sometimes chat apps like AIM, MSN or Yahoo and Firefox will temporarily/permanently bind to it. Kill these apps and restart JBoss and you should be all set.

              • 4. Re: Newbie Need Help :)
                Cameron Jones Newbie

                It can also be located in $JBOSS_HOME/server/default/deploy/naming-service.xml

                -Cam

                • 5. Re: Newbie Need Help :)
                  Dharmalingham A Newbie

                  Hi,
                  Thanks 4 ur reply. I also faced the same problem and i changed the port no. Then it is working fine.

                  "meenambigai" wrote:
                  Hi,

                  Try changing the port number of <attribute name="RmiPort">1098</attribute>
                  at the following places and run the server:

                  C:\jboss-4.0.4.GA\server\all\conf\jboss-minimal.xml(67)
                  C:\jboss-4.0.4.GA\server\all\conf\jboss-service.xml(240)
                  C:\jboss-4.0.4.GA\server\default\conf\jboss-minimal.xml(67)
                  C:\jboss-4.0.4.GA\server\default\conf\jboss-service.xml(240)
                  C:\jboss-4.0.4.GA\server\minimal\conf\jboss-service.xml(67)


                  Change it to port number which is not used (likely, 1199).

                  I too faced this issue today when i tried to run the JBoss AS 4.0.4. Till friday (6th Oct 06) I could run the server successfully. Today from the first attempt to run the server, i started facing this problem. So tried the alternate, and it worked!