7 Replies Latest reply on Jul 17, 2006 11:24 AM by hdslkf hklsdg

    Clean Seam installation - but errors, errors, errors...

    hdslkf hklsdg Apprentice

      Well, I tried running some Seam examples. I proceeded like suggested in the getting started section (http://labs.jboss.com/portal/jbossseam/gettingstarted/index.html). But it didn't work out that easy, cause I'm running from one error into the other.

      After installing JBoss 4.0.4 AS via the JEMS installer (jems-installer-1.2.0-BETA.jar) with EJB3 profile I deployed some of the Seam 1.0.1 (fetched via CVS) examples (namely booking and blog - each one individually). But after starting the AS I get an exception and deployment fails:

      java.lang.NoClassDefFoundError: Lorg/jboss/ejb3/embedded/EJB3StandaloneDeployer;


      So I put jboss-ejb3-all.jar (8.019 KBytes for comparison) from EJB3.0 RC8 into $JBOSS_HOME/server/default/lib (as recommended here by Gavin: http://www.jboss.com/index.html?module=bb&op=viewtopic&t=85604). Well, now there's a new very nice exception:

      java.lang.NoSuchMethodError: org.jboss.resource.adapter.jdbc.local.LocalManagedConnectionFactory.getValidateOnMatch()Z


      This one occurs 18 times in the logfile. And I found no solution for that, so I decided to ignore it for now.

      However, another Exception told me there's no embedded-jboss-beans.xml. So I copied it from the Seam directory embedded-ejb/conf to $JBOSS_HOME/server/default/conf. After restarting the AS there's a new Exception:

      java.lang.RuntimeException: org.jboss.xb.binding.JBossXBException: Failed to parse source file: file:/C:/Programme/jboss-4.0.4.GA/server/default/conf/embedded-jboss-beans.xml@5,45
      ...
      Caused by java.lang.NullPointerException
      at org.jboss.kernel.plugins.deployment.xml.BeanSchemaBinding.configureValueBindings(BeanSchemaBinding.java:1158)


      Well, the embedded-jboss-beans.xml looks like this (where *** shows 5,45, the position where the error occured)

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      
       <deployment xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
       xsi:schemaLocation="urn:jboss:bean-deployer bean-deployer_1_0.xsd"
       xmlns="urn:jboss:bean-deployer">***
       <bean name="Naming" class="org.jnp.server.SingletonNamingServer"/>
      
      ...


      And this is where I'm stuck.

      Well, maybe I overlooked something in my procedure, and I must confess I'm not a JBoss AS expert... but I think this shouldn't be necessary just to get some Seam examples to work.

      Maybe someone could tell me what's wrong.