1 Reply Latest reply on Dec 24, 2006 3:08 PM by Norman Richards

    s:link dataModelSelection parm missing when in t:columns

    Paul Pantages Novice

      Hello Seamers, Merry Christmas to all.

      I am using seam 1.0.1.GA, ajax4jsf 1.0.2, Jboss 4.0.4.GA

      I have another s:link question. This time, I am trying to render an s:link inside a table, using the t:columns mechanism. Everything works as expected, except that the dataModelSelection is mssing from the rendered s:link. If I explicitly define an h:column or t:column, my s:link works fine. But if I (conditionally) generate it in a t:columns tag, the link is missing the dataModel selection parameter.

      This results in this Link:

      <t:columns value="#{userRowFormats.columnDataModel}" var="col" >
      
       <f:facet name="header">
       <h:outputText
       title="#{userRowFormats.titleMap[col]}"
       value="#{userRowFormats.labelMap[col]}"/>
       </f:facet>
      
       <h:outputText value="#{userRow[col]}"
       rendered="#{userRowFormats.specialColumns[col]=='false'}"/>
      
       <s:link value="#{userRow.name}"
       rendered="#{col=='name'}"
       propagation="none"
       title="Edit this user definition."
       action="#{editUser.selectUser}" >
       </s:link>
      
      </t:columns>
      

      Results in this:
      http://localhost:8080/client/view/admin/security/secu.um.seam?actionMethod=editUser.selectUser
      

      Moving the s:link to it's own t:column, it is OK
      http://localhost:8080/client/view/admin/security/secu.um.seam?actionMethod=editUser.selectUser&dataModelSelection=managedUsers%5B1%5D
      

      I guess this is some kind of quirk with t:columns. Has anyone encountered this and been able to fix it? Any insights will be greatly appreciated.