5 Replies Latest reply on Apr 10, 2009 11:29 AM by Scott Dawson

    ServiceInvokator with Eclipse

    Nicolas FRANCOIS Newbie

      Dear,

      After several hours of investigation, I am still unable to start the 'helloworld' quickstart example with eclipse. More specifically, I get in trouble with the SendESBMessage.

      I get this exception:

      Inbound Data: Default
      09:38:40,180 FATAL [main][ModulePropertyManager] ModulePropertyManager failed to load PropertyManager
      java.net.MalformedURLException: unknown protocol: c
       at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
       at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
       at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLEntityManager.setupCurrentEntity(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLVersionDetector.determineDocVersion(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XMLParser.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.DOMParser.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.jaxp.DocumentBuilderImpl.parse(Unknown Source)
       at javax.xml.parsers.DocumentBuilder.parse(Unknown Source)
       at com.arjuna.common.internal.util.propertyservice.plugins.io.XMLFilePlugin.load(XMLFilePlugin.java:133)
       at com.arjuna.common.internal.util.propertyservice.PropertyManagerImpl.load(PropertyManagerImpl.java:359)
       at org.jboss.soa.esb.common.ModulePropertyManager.initialise(ModulePropertyManager.java:159)
       at org.jboss.soa.esb.common.ModulePropertyManager.getPropertyManager(ModulePropertyManager.java:124)
       at org.jboss.soa.esb.client.ServiceInvoker.<clinit>(ServiceInvoker.java:716)
       at org.jboss.soa.esb.samples.quickstart.customaction.test.SendEsbMessage.main(SendEsbMessage.java:56)
      Exception in thread "main" org.jboss.soa.esb.FatalError: java.net.MalformedURLException: unknown protocol: c
       at org.jboss.soa.esb.common.ModulePropertyManager.initialise(ModulePropertyManager.java:184)
       at org.jboss.soa.esb.common.ModulePropertyManager.getPropertyManager(ModulePropertyManager.java:124)
       at org.jboss.soa.esb.client.ServiceInvoker.<clinit>(ServiceInvoker.java:716)
       at org.jboss.soa.esb.samples.quickstart.customaction.test.SendEsbMessage.main(SendEsbMessage.java:56)
      Caused by: java.net.MalformedURLException: unknown protocol: c
       at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
       at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
       at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLEntityManager.setupCurrentEntity(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLVersionDetector.determineDocVersion(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XMLParser.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.DOMParser.parse(Unknown Source)
       at com.sun.org.apache.xerces.internal.jaxp.DocumentBuilderImpl.parse(Unknown Source)
       at javax.xml.parsers.DocumentBuilder.parse(Unknown Source)
       at com.arjuna.common.internal.util.propertyservice.plugins.io.XMLFilePlugin.load(XMLFilePlugin.java:133)
       at com.arjuna.common.internal.util.propertyservice.PropertyManagerImpl.load(PropertyManagerImpl.java:359)
       at org.jboss.soa.esb.common.ModulePropertyManager.initialise(ModulePropertyManager.java:159)
       ... 3 more
      


      However, it works perfectly when I run the example with the ant build.
      In addition, I followed the instruction in the Programmers Guide:
      - add libraries
      - set envi "javax.xml.registry.ConnectionFactoryClass"
      - put jbossesb-properties.xml in classPath

      My environment is as followed:
      - Windows XP
      - eclipse and JBOSS tools
      - jbossesb-server-4.5.GA


      Thanks for your help,

      Nicolas FRANCOIS