1 Reply Latest reply on Nov 30, 2006 11:11 AM by Ryszard Kozmik

    Correct software stack to get forums working

    Alex Burton Newbie

      Hi there,

      I'm trying to get a version of JBoss Forums running and am encountering some problems...

      Using:
      * Java version: 1.5.0_09,Sun Microsystems Inc.
      * JBoss [Zion] 4.0.5.GA (build: CVSTag=Branch_4_0 date=200610162339)
      * JBoss Portal 2.4.0
      * JBoss Forums-1.0.0Alpha-P2.4

      I get the following problems:

      java.lang.IllegalStateException: No Factories configured for this Application. This happens if the faces-initialization does not work at all - make sure that you properly include all configuration settings necessary for a basic faces application and that all the necessary libs are included. Also check the logging output of your web application and your container for any exceptions!
      If you did that and find nothing, the mistake might be due to the fact that you use some special web-containers which do not support registering context-listeners via TLD files and a context listener is not setup in your web.xml.
      A typical config looks like this;
      <listener>
       <listener-class>org.apache.myfaces.webapp.StartupServletContextListener</listener-class>
      </listener>
      
       at javax.faces.FactoryFinder.getFactory(FactoryFinder.java:90)
       at javax.faces.webapp.FacesServlet.init(FacesServlet.java:88)
       at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServlet(StandardWrapper.java:1105)
       at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(StandardWrapper.java:932)
       at
      .. etc etc..
      


      as well as
      --- MBEANS THAT ARE THE ROOT CAUSE OF THE PROBLEM ---
      ObjectName: jboss.jca:service=DataSourceBinding,name=PortalDS
       State: NOTYETINSTALLED
       Depends On Me:
       portal:service=CMS
       portal:service=Hibernate,type=CMS
       portal:service=Hibernate
       portal:service=Hibernate,type=Instance
       portal:service=Hibernate,type=PortalObject
       portal:service=Hibernate,type=Portlet
       portal.forums:service=Hibernate
      


      Any tips? I gather I need to setup some sort of data source? Are there any in depth instalation instructions anywhere?