1 Reply Latest reply on Mar 14, 2006 8:04 AM by Mark Little

    INNER JOIN FETCH does not work properly ...

    Alexander Meisinger Newbie

      Hello,

      I've got a problem with the JBoss Application Server 4.0.3 RC1, EJB 3.0 and Hibernate.

      I want to receive all child-nodes from a parent-node. I got all data from my
      parent node withoud problems. But if I want to receive the child-node data
      it works sometimes and sometimes it does not. The child-data were joined with an inner join fetch.

      FROM ParentClass parent"
      INNER JOIN FETCH parent.childrens"
      WHERE parent.id = :myIdParam"
      


      I guess that there is no fault in my annotations etc. because sometimes it works and I could receive the data from the database. But during certain periods of time this exception appears for the same function-call:

      java.lang.NullPointerException
       at mypackage.myJUnitTestMethod(MyClass.java:122)
       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
       at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
       at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
       at junit.framework.TestCase.runTest(TestCase.java:154)
       at junit.framework.TestCase.runBare(TestCase.java:127)
       at junit.framework.TestResult$1.protect(TestResult.java:106)
       at junit.framework.TestResult.runProtected(TestResult.java:124)
       at junit.framework.TestResult.run(TestResult.java:109)
       at junit.framework.TestCase.run(TestCase.java:118)
       at org.eclipse.jdt.internal.junit.runner.RemoteTestRunner.runTests(RemoteTestRunner.java:478)
       at org.eclipse.jdt.internal.junit.runner.RemoteTestRunner.run(RemoteTestRunner.java:344)
       at org.eclipse.jdt.internal.junit.runner.RemoteTestRunner.main(RemoteTestRunner.java:196)
      


      After restarting the JBoss it works, but I don't know why. Additionally I don't want to restart the JBoss AS all the time.

      Is there anyone who could help me?


      Thanks in advance,
      Alex