1 Reply Latest reply on Dec 15, 2009 9:23 AM by Neil McFarlane

    JBossWS-Native-3.2.1 support for WS-RM MakeConnection?

    Neil McFarlane Novice

      Hello,

       

      I've created a WS-RM enabled web service in JBoss (JBossWS-Native-3.2.1, JBoss AS 5.0.1.GA) which works with JBoss clients.  I was not, though, able to get it to work with Axis2.

       

      When I looked at the requests generated, the main difference seems to be Axis2 using the "MakeConnection" element.

       

      Axis2 request (WS-RM 1.1)

      <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
      <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
        <soapenv:Header>
          <wsa:To xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">http://127.0.0.1:8388/testRm/testRm</wsa:To>
          <wsa:MessageID xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">urn:uuid:A79BF2AFCDFC8CC7721260814410102</wsa:MessageID>
          <wsa:Action xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsmc/200702/MakeConnection</wsa:Action>
        </soapenv:Header>
        <soapenv:Body>
          <wsmc:MakeConnection xmlns:wsmc="http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsmc/200702">
            <wsmc:Address>http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsmc/200702/anonymous?id=urn:uuid:A79BF2AFCDFC8CC7721260814371276</wsmc:Address>
          </wsmc:MakeConnection>
        </soapenv:Body>
      </soapenv:Envelope>
      

       

      I've also tried with WS-RM 1.0 in Axis2, but I get the same error:

      Axis2 request (WS-RM 1.0)

      <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
      <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
        <soapenv:Header>
          <wsa:To xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">http://127.0.0.1:8388/testRm/testRm</wsa:To>
          <wsa:MessageID xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">urn:uuid:B781A1AA6C79A51FB81260818435725</wsa:MessageID>
          <wsa:Action xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/02/rm/CreateSequence</wsa:Action>
        </soapenv:Header>
        <soapenv:Body>
          <wsrm:CreateSequence xmlns:wsrm="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/02/rm">
            <wsrm:AcksTo>
              <wsa:Address xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing">http://www.w3.org/2005/08/addressing/anonymous</wsa:Address>
            </wsrm:AcksTo>
            <wsrm:Offer>
              <wsrm:Identifier>urn:uuid:B781A1AA6C79A51FB81260818435490</wsrm:Identifier>
            </wsrm:Offer>
          </wsrm:CreateSequence>
        </soapenv:Body>
      </soapenv:Envelope>
      

       

      JBossWS request

       

      <env:Envelope xmlns:env='http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/' xmlns:wsrm11='http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsrm/200702'>
        <env:Header xmlns:wsa='http://www.w3.org/2005/08/addressing'>
          <wsa:To>http://127.0.0.1:8388/testRm/testRm</wsa:To>
          <wsa:ReplyTo><wsa:Address>http://www.w3.org/2005/08/addressing/anonymous</wsa:Address></wsa:ReplyTo>
          <wsa:Action>http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsrm/200702/CreateSequence</wsa:Action>
          <wsa:MessageID>urn:uuid:81902a4b-3268-4859-a239-58f4c19911a0</wsa:MessageID>
        </env:Header>
        <env:Body>
          <wsrm11:CreateSequence xmlns:wsrm11='http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsrm/200702'>
            <wsrm11:AcksTo xmlns:wsrm11='http://docs.oasis-open.org/ws-rx/wsrm/200702'>
              <wsa:Address xmlns:wsa='http://www.w3.org/2005/08/addressing'>http://www.w3.org/2005/08/addressing/anonymous</wsa:Address>
            </wsrm11:AcksTo>
          </wsrm11:CreateSequence>
        </env:Body>
      </env:Envelope>
      
      

       

      Is anyone aware of what settings I need to use with Axis2 to get it to communicate properly with JBossWS w/ WS-RM?