4 Replies Latest reply on Dec 17, 2009 1:47 AM by Vicky Kak

    Jboss 5.1 hot deploy failed

    Peter Huang Newbie

      I have multiple EJB 3.x application that we used to work correctly when we are using Jboss 4.x and we recently upgraded jboss 5.1. All the application work corretly when we start the server. But when trying to hot deploy ear, it hangs jboss 5.1 and nothing work afterward. If we shutdown the server and restarted it work perfectly. Any body have any idea what the problem is. But war are hot deploying correctly just not the ear

       

      I see the ear file being undeploy but it just won't redeploy

      Note: When we only deploy any single one ears the hot deploy works fine, but when all of the ear are deployed it fail to hot deploy and crash jboss and some time run out of heap space. It seems that it goes into infinate loop on class loading

       

      windows xp

      jboss 5.1

      ear

      EJB 3.X

        • 1. Re: Jboss 5.1 hot deploy failed
          Peter Huang Newbie

          solved the problem by changing the EarClassLoaderDeployer from false to true

           

          /jboss-5.1.0.GA/server/default/deployers/ear-deployer-jboss-beans.xml

             <bean name="EARClassLoaderDeployer" class="org.jboss.deployment.EarClassLoaderDeployer">
                <!-- A flag indicating if ear deployments should have their own scoped
                   class loader to isolate their classes from other deployments.
                -->     
                <property name="isolated">true</property>
             </bean>

          • 2. Re: Jboss 5.1 hot deploy failed
            Vicky Kak Master

            retep1025 wrote:

             

            solved the problem by changing the EarClassLoaderDeployer from false to true

            I don't understand how setting the isolation to true would help here.

            Would it be possible for you to invetigate it more and explain why such settings sorted the issue?

            • 3. Re: Jboss 5.1 hot deploy failed
              Peter Huang Newbie

              We have about 10 ears deploy in jboss 5.1, and some of the ear shares common libs like: apache-commons etc... I think there is a bug in the hot deploy... it goes into infinate loop trying to load classes and match the already existing class already loaded in other ears.... so by setting isolation to true, we get around the bug

              • 4. Re: Jboss 5.1 hot deploy failed
                Vicky Kak Master

                retep1025 wrote:

                 

                We have about 10 ears deploy in jboss 5.1, and some of the ear shares common libs like: apache-commons etc... I think there is a bug in the hot deploy... it goes into infinate loop trying to load classes and match the already existing class already loaded in other ears.... so by setting isolation to true, we get around the bug

                 

                Can you please enable the logs on CL and HDScanner and paste the details here? This might help us to identify the bug if it exists as I think if this is an issue then it needs to be sorted out as it could be critical.