6 Replies Latest reply on Feb 22, 2010 7:08 AM by Ilya Shaikovsky

    Problem with commandLinks inside tabs

    Julek K Newbie

      Hello everyone,

       

      The following code doesn't work: nothing happens when clicking on the link inside the tab.

       

      <a4j:form>
           <rich:tabPanel switchType="ajax">
                <rich:tab reRender="output" label="blah">
                     <a4j:commandLink reRender="output">
                          <h:outputText value="ble">
                     </a4j:commandLink>
                </rich:tab>
           </rich:tabPanel>
      </a4j:form>
      <a4j:outputPanel id="output">
           <h:outputText value="#{some bean property that changes every request}">
      </a4j:outputPanel>
      

       

      However if I enclose <a4j:commandLink> in a <a4j:region> (it must lay inside <rich:tab>) or specify ajaxSingle="true" it DOES work. I wonder - is there some specific reason for this behaviour or is it a bug? I'm relatively new to RichFaces so I'd rather expect that it's me not understanding something properly. However it gets on my nerves :>

       

      Thanks in advance!

       

      EDIT: I use RI JSF implementation with 3.3.2 SR1 Rich Faces. Also tried 3.3.1 GA - the same effect

       

      EDIT: Ok guys, I understand this is NOT some kind of an obvious bug on my side. Maybe i'm impatient but i think i will submit this as a bug report. I don't know what else to do with it. Thanks for all the response I received.