6 Replies Latest reply on Jul 4, 2010 9:24 PM by Kalyan L

    a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x

    Ben S Newbie

      I'm attempting to port an application from Tomcat 6.0.26 to Weblogic 10.3.3.

       

      We are using RichFaces 3.3.3.FINAL, JSF 1.2, Spring Framework 3.0.3.

       

      I am able to deploy to Weblogic and have most of the functionality working.  I have an <h:selectOneMenu> item wrapped around an a4j:support tag which rerenders subsequent filtered selectOneMenus based on what is selected.  In Tomcat 6, all functions normally.  Once it is deployed in WebLogic, the AJAX call is never triggered so none of the subsequent drop-downs are rerendered.

       

      example:

      <h:selectOneMenu id="groupSelect" value="#{myBean.groupId}">

           <f:selectItems value="#{myBean.groupItems}" />

           <a4j:support event="onchange" ajaxSingle="true" reRender="groupSubSelect" />

      </h:selectOneMenu>

       

      <h:selectOneMenu id="groupSubSelect" ... >

       

      Any suggestions?

        • 1. Re: a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x
          Ilya Shaikovsky Master

          any js errors? anythiing in server log on start? any problems in a4j:log?

          • 2. Re: a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x
            Ben S Newbie

            No server log errors,

            My a4j:log has returned data from an a4j:commandButton call (not all of which is showing up in the UI but is in the a4j:log output such as an imagemap for a generated jfreechart) but nothing happens when selecting an option from the dropdown described above.   No output from the a4j:log in that instance.  (Using IE 7)

             

            As for js errors, it has varied.

             

            • I had a rich:ModalPanel that when it was included I got a js error saying "modalPanel is undefined".  
            • I had another instance when it said "a4j is undefined" when I had an a4j:status tag I was using for the modalPanel (for a processing message popup).
            • I had yet another instance when it even said "log is undefined" when I had the a4j:log on it.  Not sure what is different now that it is working again other than I added a bit more memory to my weblogic instance.

             

            These are both included at the top of the jsp:

             

            <%@ taglib uri="http://richfaces.org/a4j" prefix="a4j"%>

            <%@ taglib uri="http://richfaces.org/rich" prefix="rich"%>

             

            Currently, no js errors, my chart/dataGrid is generating and displaying from the commandButton call but no imagemap links/tooltips for the chart is showing and still no ajax calls on the selectOneMenus.  The selectOneMenus are all located within a form.

             

            All still working perfectly from within Tomcat.

             

            Do I need to install the richfaces libraries separately into weblogic as a library and reference it that way?  I started this route but it doesn't like the 3.3.3.FINAL as the version (it doesn't like the characters) and I haven't modified it to take that out yet.  Anyone else having success with the richfaces ajax within weblogic and anything special that had to be done for it?

            • 3. Re: a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x
              Nick Belaevski Master

              Weblogic comes with its own version of JSF, are you deploying JSF libs with application or use the ones provided by the server?

              • 4. Re: a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x
                Ben S Newbie

                I initially did it with the JSF/JSTL libraries in the WEB-INF/lib directory but quickly learned I needed to use their version.  I currently have it running using the provided deployable 1.2 JSF/JSTL libraries and removed them from my WEB-INF/lib.  That was necessary in order for the app to function at all.

                 

                I wanted to validate that it wasn't the libraries provided by WebLogic so I added those to my tomcat lib and ran the application in there.  The problems did not occur within Tomcat using the libraries provided by WebLogic.

                • 5. Re: a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x
                  Ben S Newbie

                  Alright.. so the initial problem has been resolved.

                   

                  By replacing the <h:selectOneMenu> tags with the <rich:comboBox> tag, the a4j:support tag is now functioning normally.

                   

                  I still have my issue with the ImageMap not showing up (even though I see it in the ajax response) but I'll look to see if it's something similar there too.

                   

                  -Ben

                  • 6. Re: a4j:support event not executing in Weblogic 10.3.x
                    Kalyan L Newbie

                    Hi Ben,

                     

                    Relieved to see this thread, I have the same issue on weblogic 10.0 MP1, Every thing works fine except for h:selectOneMenu with a4j:support on weblogic. If i check the generated HTML, the javascipt attribute onchange="A4J.AJAX." is not generated by richfaces for some reason.

                     

                    Further more, I have replaced the JSF impl from weblogic with JSF_1.2_12 RI, as the one provided with weblogic doesnt work with seam 2.2.0.GA. As you have mentioned a4j:support works fine with tomcat 6. JBOSS 5 etc.

                     

                    I wonder why richfaces is not generated the required onchange attribute in HTML markup. If some one could provide direction on how to resolve this, would be very helpful as this is the only issue stopping us from going live.

                     

                    As suggested, I could use the rich:combo, but it changes the look and feel of combo of our application which could be avoided if someone can suggest a work around or fix.