3 Replies Latest reply on Aug 1, 2010 2:21 PM by Celinio Fernandes

    Running multiple instances of JBoss 6.0.0M4 on the same machine

    Celinio Fernandes Novice

      Hi,

      I am using JBoss 6.0.0 M4

       

      I am trying to test load balancing with JBoss and for that i need to run multiple instances of JBoss on the same machine.

       

      Here is how server 1 is configured (I have only changed the default jboss.web.http.port to 8084):

      D:\jboss-6.0.0.20100721-M4-Server1\server\default\deploy\jbossweb.sar\server.xml :


      <!-- A HTTP/1.1 Connector on port 8080 -->
            <Connector protocol="HTTP/1.1" port="8084" address="${jboss.bind.address}"
                     connectionTimeout="20000" redirectPort="${jboss.web.https.port}" />

       

            <!-- Add this option to the connector to avoid problems with
                .NET clients that don't implement HTTP/1.1 correctly
               restrictedUserAgents="^.*MS Web Services Client Protocol 1.1.4322.*$"
            -->

       

            <!-- A AJP 1.3 Connector on port 8009 -->
            <Connector protocol="AJP/1.3" port="${jboss.web.ajp.port}" address="${jboss.bind.address}"
               redirectPort="${jboss.web.https.port}" />

       

      Here is how server 2 is configured :

      D:\jboss-6.0.0.20100721-M4-Server2\server\default\deploy\jbossweb.sar\server.xml :


      <!-- A HTTP/1.1 Connector on port 8080 -->
            <Connector protocol="HTTP/1.1" port="8085" address="80852"
                     connectionTimeout="20000" redirectPort="80850" />

       

            <!-- Add this option to the connector to avoid problems with
                .NET clients that don't implement HTTP/1.1 correctly
               restrictedUserAgents="^.*MS Web Services Client Protocol 1.1.4322.*$"
            -->

       

            <!-- A AJP 1.3 Connector on port 8009 -->
            <Connector protocol="AJP/1.3" port="80851" address="80852"
               redirectPort="80850" />

       

       

      Server1 stars fine. Then I also start server2 and i get a java.net.BindException : Address already in use : JVM_Bind

       

      I assume i still need to change some ports in server2. Which files do i need to change ?

       

      Ports configuration has changed since JBoss 4.2, even JBoss 5.1

       

      Any help would be great.

       

      Thanks in advance.