0 Replies Latest reply on Aug 17, 2010 8:20 AM by Savin Seven

    Unable to Cluster two Hot Rod Servers that are running in different machines.

    Savin Seven Newbie

      Dear All,

       

      Clustering different instances with same Server in Single Machine:

      I was using hot rod server. Within one server, If I start different instances using the below command with different port numbers, Its working fine and detecting each other.

       

      startServer.bat -l 10.38.54.210 -p 6904 -m 20 -t 20 -c ../etc/config-samples/minimal.xml -r hotrod -i 600 -n true -s 1024000 -e 1024000 -o 10.38.54.210 -x 6904
      startServer.bat -l 10.38.54.210 -p 6905 -m 20 -t 20 -c ../etc/config-samples/minimal.xml -r hotrod -i 600 -n true -s 1024000 -e 1024000 -o 10.38.54.210 -x 6905

       

      Log Info:

      Start1

      Start2

      Start3

      2010-08-16 13:45:36,037 INFO [HotRodOperation] (main) New topology: {/10.38.54.210:6905=5357, /10.38.54.210:6904=8872}

      2010-08-16 13:45:36,037 INFO [TcpTransportFactory] (main) New server added(/10.38.54.210:6905), adding to the pool.

      2010-08-16 13:45:36,037 INFO [TcpTransportFactory] (main) New server added(/10.38.54.210:6904), adding to the pool.

      Start4

      Able to form clustering with different instances of same server.

      Hotrod properties:
      infinispan.client.hotrod.server_list = 10.38.54.210:6905

       

       

      Clustering different Server in different Machine:

      Whereas If I start one more server in different machine[ip -> 10.38.54.192 and port 6900] on the same network with below command, Its failing to detect the already running server instances in the other machine.[above mentioned servers running on port 6904 & 6905 running in ip 10.38.54.210]

       

      startServer.bat -l 10.38.54.192 -p 6900 -m 20 -t 20 -c ../etc/config-samples/minimal.xml -r hotrod -i 600 -n true -s 1024000 -e 1024000 -o 10.38.54.192 -x 6900

       

      Log Info:

      2010-08-16 13:53:24,802 INFO [TestCache] (main) Inside TestCache

      Start1

      Start2

      Start3

      2010-08-16 13:53:24,880 INFO [HotRodOperation] (main) New topology: {/10.38.54.192:6900=7045}

      2010-08-16 13:53:24,880 INFO [TcpTransportFactory] (main) New server added(/10.38.54.192:6900), adding to the pool.

      2010-08-16 13:53:24,880 INFO [TcpTransportFactory] (main) Server not in cluster anymore(/10.38.54.210:6905), removing from the pool.

      Start4

       

      Its giving the info like server (/10.38.54.210:6905) not in cluster and its removig it from the pool but the server was started and running in the another machine but its failing to detect it.

       

      Hotrod properties:
      infinispan.client.hotrod.server_list = 10.38.54.210:6905;10.38.54.192:6900

       

      Attached are the files that I have used for clustering.

       

      Please let me know, Is there I have to change any configurations in the attached files to achieve clustering hotrod server in different machines. So that it can detect the server that is running in another machine.

       

      or

       

      Its a problem with infinispan HotRod Server.

       

       

      My advance thanks for the same.

       

      Thanks & Regards,

      Savin