6 Replies Latest reply on Dec 9, 2010 11:51 AM by sfbenj

    Compiling Native 3.3.1 from source

    Boris Shingarov Newbie

      Trying to build Native 3.3.1 GA from source.  It goes to fetch http://repo1.maven.org/maven2/org/jboss/ws/jbossws-parent/1.0.7.GA/jbossws-parent-1.0.7.GA.pom.  This does not exist in the repo (I manually checked), so the build process stops very early.  What am I missing?

        • 2. Re: Compiling Native 3.3.1 from source
          Boris Shingarov Newbie

          Thanks Alessio, that's exactly what I needed.  I am now up and running.

          • 3. Re: Compiling Native 3.3.1 from source
            Nic Essling Newbie

            Well... I had the same issue and modified my settings.xml as well. It went fine for several minutes but then this happened:

             

            ...

            Downloading: https://repository.jboss.org/nexus/content/groups/public//
            org/jboss/ws/jbossws-jboss501/3.3.0.GA/jbossws-jboss501-3.3.0.GA.pom
                 [exec] 4/8K
                 [exec] 7/8K8/8K8K downloaded  (jbossws-jboss501-3.3.0.GA.pom)Downloading: https://repository.jboss.org/nexus/conten
            t/groups/public//org/jboss/ws/jbossws-jboss510/3.3.0.GA/jbossws-jboss510-3.3.0.GA.pom
                 [exec] 4/8K
                 [exec] 7/8K8/8K8K downloaded  (jbossws-jboss510-3.3.0.GA.pom)Downloading: https://repository.jboss.org/nexus/conten
            t/groups/public//org/jboss/ws/jbossws-jboss600M3/3.3.0.GA/jbossws-jboss600M3-3.3.0.GA.pom
                 [exec] 4/8K
                 [exec] 7/8K8/8K8K downloaded  (jbossws-jboss600M3-3.3.0.GA.pom)Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/org/jboss
            /ejb3/bom/bom-as6/0.1.2/bom-as6-0.1.2.pom
                 [exec] [INFO] Unable to find resource 'org.jboss.ejb3.bom:bom-as6:pom:0.1.2' in repository central (http://repo1.ma
            ven.org/maven2)
                 [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                 [exec] [ERROR] BUILD ERROR
                 [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                 [exec] [INFO] Error building POM (may not be this project's POM).
                 [exec]
                 [exec]
                 [exec] Project ID: org.jboss.ejb3.bom:bom-as6
                 [exec]
                 [exec] Reason: POM 'org.jboss.ejb3.bom:bom-as6' not found in repository: Unable to download the artifact from any r
            epository
                 [exec]
                 [exec]   org.jboss.ejb3.bom:bom-as6:pom:0.1.2
                 [exec]
                 [exec] from the specified remote repositories:
                 [exec]   central (http://repo1.maven.org/maven2)
                 [exec]
                 [exec]  for project org.jboss.ejb3.bom:bom-as6
                 [exec]

             

             

            For whatever reason org.jboss.ejb3.bom:bom-as6:pom:0.1.2 insists to be at http://repo1.maven.org/maven2. However it is at https://repository.jboss.org/nexus/content/groups/public/ as the others.

             

            Any idea why this happens? I'm now stuck...

             

             

            ---------------------------

             

            After further investigation I found out that this is a Maven 2 issue. So I installed Maven 3, configured settings.xml again and now it works!

            • 4. Re: Compiling Native 3.3.1 from source
              Alessio Soldano Master

              Which version of maven 2 were you using? We actually did not test 3.3.1 with Maven 3, I believe you were having another kind of maven resolution issue (perhaps a temporary glitch with the repo or things like that). If you want to share some details on the additional investigation, feel free to do so.

              • 5. Re: Compiling Native 3.3.1 from source
                Nic Essling Newbie

                I used Maven 2.2.1. I can only say that I tried it several times, because I also thought it might be a temporal glitch. But then I switched to Maven 3.0 and it worked on the first attempt then...

                • 6. Re: Compiling Native 3.3.1 from source
                  sfbenj Newbie

                  Hello,

                  It seems I have a similar pb, using Maven 2.2.1 and the settings.xml that is described in the wiki.

                  Below the end of build of  3.3.1 sources:

                   

                  [exec] [INFO] [jdocbook:resources {execution: default}]
                       [exec] [INFO] unpacking dependency resource [/home/bisnard/.m2/repository/org/jboss/jbossorg-jdocbook-style/1.0.0/jbossorg-jdocbook-style-1.0.0.jdocbook-style] to staging-dir [/home/bisnard/Téléchargements/jbossws-svn-src-dist/jbossws-native/target/docbook/staging]
                       [exec] [INFO] Expanding: /home/bisnard/.m2/repository/org/jboss/jbossorg-jdocbook-style/1.0.0/jbossorg-jdocbook-style-1.0.0.jdocbook-style into /home/bisnard/Téléchargements/jbossws-svn-src-dist/jbossws-native/target/docbook/staging
                       [exec] [INFO] [jdocbook:generate {execution: default}]
                       [exec] Recoverable error
                       [exec] org.xml.sax.SAXParseException: Include operation failed, reverting to fallback. Resource error reading file as XML (href='Book_Info.xml'). Reason: no protocol: Book_Info.xml
                       [exec] Error on line 5 column 79 of file:/home/bisnard/Téléchargements/jbossws-svn-src-dist/jbossws-native/src/main/doc/JBossWS-Native.xml:
                       [exec]   Error reported by XML parser: An 'include' failed, and no 'fallback' element was found.
                       [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                       [exec] [ERROR] BUILD ERROR
                       [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                       [exec] [INFO] XSLT problem
                       [exec]
                       [exec] Embedded error: error performing translation [org.xml.sax.SAXParseException: An 'include' failed, and no 'fallback' element was found.]
                       [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                       [exec] [INFO] For more information, run Maven with the -e switch
                       [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------
                       [exec] [INFO] Total time: 3 minutes 3 seconds
                       [exec] [INFO] Finished at: Thu Dec 09 17:47:05 CET 2010
                       [exec] [INFO] Final Memory: 25M/101M
                       [exec] [INFO] ------------------------------------------------------------------------

                   

                  Thanks,

                  Benjamin