1 Reply Latest reply on Oct 25, 2010 2:05 PM by Bo meng

    Got xml validation error while call NewDeployment deploy method

    Bo meng Newbie

      Hi there,

       

      I got below xaml validation error while I was tring to call NewDeployment deploy method.It looks like when Jbpm deploy this file it got validation errors. I could using other simple jpdl.xml file which from Jbpm 4.0 examples.

      My environment, Jbpm 4.0, weblogic11(10.3.3.0), and Oracle.

       

      My jpdl.xml file

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <process name="retrieveCatalog" xmlns="http://jbpm.org/4.0/jpdl">
      <start>
        <transition to="retreiveCatalogRequest"/>
      </start>

      <custom name="retreiveCatalogRequest" class="com.mytest.services.workflow.activity.MakeServiceRequest">
          <property name="requestData">
         <map>
          <entry>
           <key><string value="application"/></key>
           <value><object expr="#{requestData.application}"/></value>
          </entry>
             </map>
        </property>
         <transition to="retreiveCatalogEnd"/>
      </custom>

        <end name="retreiveCatalogEnd"/>
      </process>

       

      The exception message:

      25-Oct-2010 1:30:20 PM org.jbpm.internal.log.Jdk14Log info
      INFO: errors during deployment of deployment(89):
        xml validation error: cvc-complex-type.2.4.d: Invalid content was found starti
      ng with element 'value'. No child element is expected at this point. [line=13 co
      lumn=13 ]: org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.d: Invalid conten
      t was found starting with element 'value'. No child element is expected at this
      point.
        error: couldn't interpret the dom model: couldn't initialize object 'com.mytest.services.workflow.activity.MakeServiceRequest': couldn't initialize object 'ja
      va.util.HashMap' : org.jbpm.pvm.internal.wire.WireException: couldn't initialize
      object 'com.points.services.workflow.activity.MakeServiceRequest': couldn't ini
      tialize object 'java.util.HashMap'
      25-Oct-2010 1:30:20 PM org.jbpm.internal.log.Jdk14Log info
      INFO: errors during deployment of deployment(89):
        xml validation error: cvc-complex-type.2.4.d: Invalid content was found starti
      ng with element 'value'. No child element is expected at this point. [line=13 co
      lumn=13 ]: org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.d: Invalid conten
      t was found starting with element 'value'. No child element is expected at this
      point.
        error: couldn't interpret the dom model: couldn't initialize object 'com.mytest.services.workflow.activity.MakeServiceRequest': couldn't initialize object 'ja
      va.util.HashMap' : org.jbpm.pvm.internal.wire.WireException: couldn't initialize
      object 'com.points.services.workflow.activity.MakeServiceRequest': couldn't ini
      tialize object 'java.util.HashMap'
      25-Oct-2010 1:30:20 PM org.jbpm.internal.log.Jdk14Log info
      INFO: exception while executing command org.jbpm.pvm.internal.cmd.DeployCmd@15ab
      6c6
      org.jbpm.api.JbpmException:
        xml validation error: cvc-complex-type.2.4.d: Invalid content was found starti
      ng with element 'value'. No child element is expected at this point. [line=13 co
      lumn=13 ]: org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.d: Invalid conten
      t was found starting with element 'value'. No child element is expected at this
      point.
        error: couldn't interpret the dom model: couldn't initialize object 'com.mytest.services.workflow.activity.MakeServiceRequest': couldn't initialize object 'ja
      va.util.HashMap' : org.jbpm.pvm.internal.wire.WireException: couldn't initialize
      object 'com.points.services.workflow.activity.MakeServiceRequest': couldn't ini
      tialize object 'java.util.HashMap'
              at org.jbpm.pvm.internal.xml.ProblemList.getJbpmException(ProblemList.ja
      va:168)
              at org.jbpm.pvm.internal.xml.ProblemList.getJbpmException(ProblemList.ja
      va:141)
              at org.jbpm.pvm.internal.repository.DeployerManager.deploy(DeployerManag
      er.java:50)
              at org.jbpm.pvm.internal.repository.RepositorySessionImpl.deploy(Reposit
      orySessionImpl.java:55)
              at org.jbpm.pvm.internal.cmd.DeployCmd.execute(DeployCmd.java:46)
              at org.jbpm.pvm.internal.cmd.DeployCmd.execute(DeployCmd.java:32)
              at org.jbpm.pvm.internal.svc.DefaultCommandService.execute(DefaultComman
      dService.java:42)
              at org.jbpm.pvm.internal.tx.StandardTransactionInterceptor.execute(Stand
      ardTransactionInterceptor.java:54)
              at org.jbpm.pvm.internal.svc.EnvironmentInterceptor.execute(EnvironmentI
      nterceptor.java:54)
              at org.jbpm.pvm.internal.svc.RetryInterceptor.execute(RetryInterceptor.j
      ava:55)
              at org.jbpm.pvm.internal.repository.DeploymentImpl.deploy(DeploymentImpl
      .java:89)
             

       

       

      Thanks,

        • 1. Re: Got xml validation error while call NewDeployment deploy method
          Bo meng Newbie

          Hi ,

           

          I can also make a deploy using below file

          <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
          <process name="retrieveCatalog" xmlns="http://jbpm.org/4.0/jpdl">
          <start>
            <transition to="retreiveCatalogRequest"/>
          </start>

          <custom name="retreiveCatalogRequest" class="com.mytest.services.workflow.activity.MakeServiceRequest">
           
            <property name="requestData">
             <map>
              <entry>
               <key><string value="application"/></key>
               <value><string value="magazine"/></value>
              </entry>
             
             </map>
            </property>

            <transition to="retreiveCatalogEnd"/>
          </custom>

           

          <end name="retreiveCatalogEnd"/>
          </process>

           

          You can see I changed <value><string value="magazine"/></value>. I checked C:\jbpm-4.0\doc\schemadocs\index.html and it looks like I can use "object" in the value element.

          Actually it works while we used jbpm 4.0-cr1.

          I do not know why it complain in the jbpm 4.0

           

          Thanks