0 Replies Latest reply on Nov 28, 2010 10:50 AM by Dietrich Schmidt

    Webapp jboss 5 -> 6 - an odyssey with happy end

    Dietrich Schmidt Newbie

      Hi,

      I am working on a web app using spring/hibernate/cxf/jsf
      deployed as war file in JBoss 5.
      Now I was moving this webapp to JBoss 6:

      I am working on a web app using spring/hibernate/cxf/jsf

      deployed as war file in JBoss 5.

      Now I was moving this webapp to JBoss 6:

      1. installed M5
      2. found out, that cxf 2.2.10 was contained in M5,
        removed cxf jars from war file.
      3. got exception java.lang.ClassNotFoundException: org.springframework.context.ApplicationListener,
        found out, that I need to re-deploy JBossWS 3.4.0.beta2 with spring
      4. re-installed JBossWS ("ant -Dspring=true deploy-jboss600"),
        now Spring 3.0.3 jars are available in JBoss.
      5. these lines are required in the webapp spring context:
          <import resource="classpath:META-INF/cxf/cxf.xml" />
          <import resource="classpath:META-INF/cxf/cxf-extension-soap.xml" />
          <import resource="classpath:META-INF/cxf/cxf-servlet.xml" />
      6. now Spring AOP gives exception - after some experiments
        I found out, that aopalliance-1.0.jar, aspectjrt-1.6.8.jar
        and aspectjweaver-1.6.8.jar must be copied to common/lib.
        (Don't forget to removed these jars from your war file!)
      7. for JSF 1.2, put this into web.xml
        <context-param>
          <param-name>org.jboss.jbossfaces.JSF_CONFIG_NAME</param-name>
          <param-value>Mojarra-1.2</param-value>
        </context-param>
      After these steps, the webapp was happily running in M5 with JSF 1.2.
      Now CR1 came out.
      1. installed CR1
      2. compiled JBossWS 3.4.0.CR3 with spring and installed into CR1
      3. updated cxf to 2.3.0 in the maven poms
      4. copied the 3 jars from item 6 above
      5. removed the cxf imports (item 5 above) - otherwise, cxf gets
         initialized twice, and fails the second time.
      Now the webapp is running in CR1.
      Summary: this took much longer than expected - JBoss documentation
      needs to be improved!