4 Replies Latest reply on Mar 25, 2011 5:08 AM by Ilya Shaikovsky

    rich:modalPanel does not show in IE7

    Marci Miller Newbie

      We are experiencing a random problem now that we have upgraded to IE7.  When the user clicks on an a4j:commandLink or an a4j:commandButton, sometimes the modal panel will appear and sometimes it does not.  We haven't been able to make it consistently happen but it has become a frustration point for many of our users.  Here is an example of one that is problematic:

       

      Link that should show the modal panel:

      <a4j:commandButton status="majorstatus" rendered="#{OffenderBean.birthDatesOtherPlacesCommentsPresent}" image="../images/directionspresent.gif" limitToList="true" reRender="mpsource, mpheader, error, arrestaddressarea" actionListener="#{InterviewActionBean.populateAddressesForDrivingDirectionsFromBasics}" oncomplete="return showDirectionsModalPanel();" >

      <a4j:actionparam name="reRender" value="directionscomm" assignTo="#{MenuBean.reRender}"/>

      <a4j:actionparam name="modalPanel" value="drivingdirections.xhtml" assignTo="#{MenuBean.modalPanel}"/>

      <a4j:actionparam name="modalPanelHeader" value="Directions" assignTo="#{MenuBean.modalPanelHeader}"/>

      </a4j:commandButton>

       

      Javascript:

      function showDirectionsModalPanel(){

          if (document.getElementById("#{rich:clientId('directionsBasicsMaximumSeverity')}")==null) {

              Richfaces.showModalPanel('genericmp',{width:820, height: 600, top:6, left:50});

              return true;

          }else {

              return false;

          }

      }

       

      Modal panel:

      <rich:modalPanel id="genericmp" minHeight="240" minWidth="450" zindex="2000">

      <f:facet name="header">

      <a4j:outputPanel id="mpheader">

      <h:outputText value="#{MenuBean.modalPanelHeader}"/>

      </a4j:outputPanel>

      </f:facet>

      <a4j:include id="mpsource" viewId="#{MenuBean.modalPanel}"/>

      </rich:modalPanel>

       

      Richfaces version: 3.3.1

      IE version: 7.0.5730.13CO

       

      Attached is the a4j:log (ModalPanelDoesNotShow.txt) from a time when the modal panel did not appear.  And the a4j:include file (drivingdirections.xhtm).  This works fine using IE6 and sometimes works correctly using IE7... does anyone have any thoughts on what the problem might be??