2 Replies Latest reply on Sep 27, 2013 7:18 AM by Michel Breevoort

    wrong login configuration provider for custom authenticator

    Christoph Gostner Newbie

      Hi,

       

      I run into trouble using my own authenticator. I think that I found the error debugging the process, but the solution is missing ...

      Processing the authentication process using my custom authenticator, the wrong configuration (class) is loaded.

      Testing the AS7 Beta4 using BASIC authentication, the "org.jboss.security.auth.login.XMLConfigImpl" class is used to load the configuration - using my own authentication, the "com.sun.security.auth.login.ConfigFile" class is used.

       

      But the ConfigFile class doesn't load/provide the LoginModules specified in the XML configuration (standalone.xml).

      I already tried to specifie the property "login.configuration.provider" in my standalone.xml file.

       

          <system-properties>
              <property name="login.configuration.provider" value="org.jboss.security.auth.login.XMLConfigImpl"/>
          </system-properties>
      

       

      But this has no effect.

      Did I miss some other configuration file?

       

      The problem remains the same when I pass the property directly to the jvm.

       

      Is there another possibility to specify the login configuration provider.

      Also, I don't understand why there is a difference between the BASIC authenticator and mine.

       

      Any idea?

      Thx for the help & sorry for my English