5 Replies Latest reply on Aug 23, 2012 10:17 AM by Erik Pragt

    jbpm-5.1.0 Demo can't work fine

    paul twa Newbie

      hi,

        I have learned the file[ch03.html] in jbpm-5.1.0.Final-docs,

        On the basis of the file,

      1> I have installed all components successfully by the command [ant install.demo].

      2> and then ant start demo  successfully.

          3> after starting Eclipse, I have Imported the sample project 'evaluation' successfully.

       

      In the end, I have learned the tutorial video several times.

          I found some differences:

             1>  when debug the demo, in my pc, the tab "Console" can't print these messages as follow:

               Registered human task listener

                  [2011:01:31 19:01:46:debug] Message receieved on client : AddTaskResponse

                  [2011:01:31 19:01:46:debug] Arguments : [11]

       

        2>  To show the state of the process instance you just started graphically,

        click on the Process Instances View and then select the ksession variable in the Variables View.

        the Process Instances View popup the message:    

            The selected working memory has no process instances.

       

      why, Could you share a idea for solving this problem?

      Thanks in advance...

        • 1. Re: jbpm-5.1.0 Demo can't work fine
          Jason Jason Newbie

          I got the same problem .anyone know how to solve it?

          • 2. Re: jbpm-5.1.0 Demo can't work fine
            Michael Wagner Newbie

            Hi paul,

             

            if you mean the video with eclipse demo, it is important to start in debug mode and set a brakepoint after the ksession.startProcess. Only then the session stays in memory. If you run the ProcessTest.java just as a java application you never see a process instance in the Process Instances view.

             

            I do not see you posted message "Registered human task listener..." and do not think this is important.

             

            regards,

             

            Michael

            • 3. Re: jbpm-5.1.0 Demo can't work fine
              cmcmillen1 Newbie

              I had the same issue and solved it by upgrading to JDK 1.6+.

               

              The user guide says JDK 1.5+ is all that is required and I happened to have 1.5.0_16 installed so I just went with that.  After having the described issues (and noticing that in the demo video they are using JDK 1.6.0_14) I switched to JDK 1.6.0_16 since I had that installed already and now everything is working fine.

               

              Also, I'm not sure if this was necessary or not but just to be safe, after switching JDKs I deleted the jbpm-installer/ folder, re-extracted the installer archive, and re-ran "ant install.demo".

               

              Hope this helps.

              • 4. Re: jbpm-5.1.0 Demo can't work fine
                Sicco Naets Newbie

                There must be something else going on. I'm running on JDK 1.6.0_18 and I have the exact same problem. I set both a breakpoint at ksession.startprocess line and at the next line (logger.close();). I never see any process instances in Eclipse and the console never shows the lines

                 

                  Registered human task listener

                            [2011:01:31 19:01:46:debug] Message receieved on client : AddTaskResponse

                            [2011:01:31 19:01:46:debug] Arguments : [11]

                 

                However, if I access the BPM console, I do see the process.

                 

                Kinda mystifying that so many people are having trouble getting the basic "helloWorld" example working....

                • 5. Re: jbpm-5.1.0 Demo can't work fine
                  Erik Pragt Newbie

                  Hi all,

                   

                  I actually have the same problem. The ant start.demo works, I've put a breakpoint in the 'ksession.startProcess("com.sample.evaluation", params);' line, but when I go to the Eclipse view 'Process Instances', and having selected the 'kession' in the variables view, I get the same error:

                   

                  "The selected working memory has no process instances"

                   

                  The other tab, process instance, shows nothing.

                   

                  Any help would be great!