2 Replies Latest reply on Aug 24, 2009 9:58 AM by Kai Werther

    Bug in rich:Tree?

    Kai Werther Newbie

      Hello there!

      We have encountered a issue with our rich:tree.

      We are using a rich:tree with toggleOnClick="true". Some of the nodes have a commandLink with a navigation and children. When i click on the link, the navigation works fine but on the new page either the layout of the tree is in a mess, the tree disappears or the node is not expanded.

      Original Tree:
      [img]http://62.75.215.181/before.jpg[/img]

      When i click on the node "Mustermann, Max":
      - Navigation executed and works fine (redirect)
      - either tree dissappears / tree design wrapped / tree node not expanded

      Wrapped design after redirect:
      [img]http://62.75.215.181/after.jpg[/img]


      I already investigated the problem. If i use requestDelay="500" in the rich:treeNode the navigation of my link is executed first and everything works fine (Except! The Node is not expanded). We already worked on this issue 2 days now.

      Here are the code from our rich:tree.

      <rich:tree toggleOnClick="true" id="navigationTree" switchType="ajax" binding="#{propertyBean.navigationTree}">
       <rich:recursiveTreeNodesAdaptor roots="#{propertyBean.menuTree}"
       var="item" nodes="#{item.nodes}">
       <rich:treeNode iconLeaf="#{item.picture.leaf}" icon="#{item.picture.icon}">
       <a4j:commandLink action="#{item.action}" value="#{item}" rendered="#{item.link}" />
       <h:outputText value="#{item}" rendered="#{!item.link}"/>
       </rich:treeNode>
       </rich:recursiveTreeNodesAdaptor>
      </rich:tree>
      


      I would realy appreaciate any help!

      We are using Richfaces 3.3.1.

      Safety first,

      Kai-Thomas Werther