2 Replies Latest reply on Oct 31, 2011 8:00 AM by V Chal

    akka, persistence.xml ignored in Jboss AS 7?

    V Chal Newbie

      Hello,

       

      I have problem with deploying akka application:

       

      I am using scala and java and have resulting war (created with SBT):

       

      META-INF/

           |

           |- persistence.xml

           |

      WEB-INF/

           |

           | - classes/ (here are java entities @Entity)

           | - libs

           | - web.xml

      HTML files

       

      (i tried to move with persistence.xml in war structure)

       

       

      I have defined a datasource in jboss7/standalone/configuration/standalone.xml:

       

      <datasources>

           <datasource jndi-name="java:jboss/datasources/flooksysDatasource"

                pool-name="flooksysDatasource_pool" enabled="true" jta="true" use-java-context="true" use-ccm="true">

                <connection-url>jdbc:postgresql:flooksys</connection-url>

                 <driver>postgresql-9.1-901.jdbc4.jar</driver>

                 <transaction-isolation>TRANSACTION_READ_COMMITTED</transaction-isolation>

                 <pool>

                      <min-pool-size>10</min-pool-size>

                      <max-pool-size>100</max-pool-size>

                      <prefill>true</prefill>

                      <use-strict-min>false</use-strict-min>

                      <flush-strategy>FailingConnectionOnly</flush-strategy>

                  </pool>

                  <security>

                       <user-name>flks</user-name>

                       <password>flks</password>

                  </security>

                  <statement>

                       <prepared-statement-cache-size>32</prepared-statement-cache-size>

                       <share-prepared-statements/>

                  </statement>

             </datasource>

       

      I have tested this datasource from jboss as 7 admin cosole, it works.

       

      My persistence.xml in project.war/META-INF/

       

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

      <persistence version="2.0"

         xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/persistence" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"

         xsi:schemaLocation="

              http://java.sun.com/xml/ns/persistence

              http://java.sun.com/xml/ns/persistence/persistence_2_0.xsd">

                  

         <persistence-unit name="flooksysDatasource">

            <provider>org.hibernate.ejb.HibernatePersistence</provider>

            <jta-data-source>java:jboss/datasources/flooksysDatasource</jta-data-source>

       

            <properties>

               <property name="hibernate.dialect" value="org.hibernate.dialect.PostgreSQLDialect"/>

               <property name="hibernate.hbm2ddl.auto" value="create-drop"/> <!-- validate | update | create | create-drop -->

               <property name="hibernate.show_sql" value="true"/>

               <property name="hibernate.format_sql" value="true"/>

               <property name="hibernate.default_schema" value="public"/>

            </properties>

         </persistence-unit>

         

      </persistence>

       

       

      When is war deploying, jboss report

       

      11:33:25,196 INFO  [org.jboss.as.jpa] (MSC service thread 1-3) added javax.persistence.api dependency to FlookSys_2.9.1-1.0.war

       

      then start akka servlet and deploy finish successfully.

       

      And it is all. Hibernate does not start, create no tables, nothing.

       

      Am I doing something wrong? I am just starting with JBoss 7, I have never had any problem before.

       

      Thank you very much for your help,

       

      Vaclav