1 Reply Latest reply on Feb 7, 2012 5:44 AM by Jeremy Whiting

    Using relative wsdl location and maven-jaxws-tools-plugin.

    Jeremy Whiting Expert

      Hi,

      I am having difficulty creating a ws client api using a wsdl. My mavenised project is using the maven-jaxws-tools-plugin plugin version 1.1.0.GA.

       

      Your example on the Wiki indicates the user can declare a relative wsdl location in the module.

       

      https://community.jboss.org/wiki/JBossWS-Wsconsume#Examples_168533

       

        I have tested it with a HTTP url and that works. But that option needs a running AS7 to provide the response.

      Instead I want to use a relative path. Which should work. Given the example provided earlier. But my maven console shows no java classes are generated or saved in the source directory.

       

      This is my pom.xml.

       

      <project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"

         xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">

         <modelVersion>4.0.0</modelVersion>

         <groupId>org.jboss.perf.test</groupId>

         <artifactId>envEntryLookupClient</artifactId>

         <version>0.0.1-SNAPSHOT</version>

         <packaging>jar</packaging>

       

         <properties>

            <project.build.sourceEncoding>UTF-8</project.build.sourceEncoding>

         </properties>

       

         <build>

            <finalName>${project.artifactId}</finalName>

            <plugins>

               <!-- Compiler plugin enforces Java 1.6 compatibility and activates

                  annotation processors -->

               <plugin>

                  <artifactId>maven-compiler-plugin</artifactId>

                  <version>2.3.2</version>

                  <configuration>

                     <source>1.5</source>

                     <target>1.5</target>

                  </configuration>

               </plugin>

               <plugin>

                  <groupId>org.jboss.ws.plugins</groupId>

                  <artifactId>maven-jaxws-tools-plugin</artifactId>

                  <version>1.1.0.GA</version>

                  <configuration>

                     <wsdlLocation>http://burtha02-wireless:8080/envEntryEmulatorSampleWeb/StaticService?wsdl</wsdlLocation>

                     <wsdls>

                        <wsdl>${basedir}/src/main/resources/StaticService.wsdl</wsdl>

                     </wsdls>

                     <targetPackage>org.jboss.performance.jndi.test.client</targetPackage>

                     <sourceDirectory>src/main/java</sourceDirectory>

                     <extension>true</extension>

                     <verbose>true</verbose>

                  </configuration>

               </plugin>

            </plugins>

         </build>

       

         <dependencies>

      ...

            <dependency>

               <groupId>org.jboss.spec.javax.xml.ws</groupId>

               <artifactId>jboss-jaxws-api_2.2_spec</artifactId>

               <version>2.0.0.Final</version>

               <scope>provided</scope>

            </dependency>

            <dependency>

                <groupId>org.jboss.ws.cxf</groupId>

                <artifactId>jbossws-cxf-client</artifactId>

                <version>4.0.0.GA</version>

                <scope>provided</scope>

             </dependency>

             <dependency>

                <groupId>org.jboss.ws</groupId>

                <artifactId>jbossws-api</artifactId>

                <version>1.0.0.GA</version>

                <scope>provided</scope>

             </dependency>

         </dependencies>

      </project>

       

      maven console output

       

      $ mvn clean compile -DskipTests

      [INFO] Scanning for projects...

      [INFO]                                                                        

      [INFO] ------------------------------------------------------------------------

      [INFO] Building envEntryLookupClient 0.0.1-SNAPSHOT

      [INFO] ------------------------------------------------------------------------

      [INFO]

      [INFO] --- maven-clean-plugin:2.4.1:clean (default-clean) @ envEntryLookupClient ---

      [INFO] Deleting ..../envEntryLookupClient/target

      [INFO]

      [INFO] --- maven-resources-plugin:2.4.3:resources (default-resources) @ envEntryLookupClient ---

      [INFO] Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.

      [INFO] Copying 1 resource

      [INFO]

      [INFO] --- maven-compiler-plugin:2.3.2:compile (default-compile) @ envEntryLookupClient ---

      [INFO] Compiling 1 source file to ...../envEntryLookupClient/target/classes

      [INFO] ------------------------------------------------------------------------

      [INFO] BUILD SUCCESS

      [INFO] ------------------------------------------------------------------------

      [INFO] Total time: 4.815s

      [INFO] Finished at: Fri Feb 03 10:52:06 GMT 2012

      [INFO] Final Memory: 20M/162M

      [INFO] ------------------------------------------------------------------------

       

       

       

      The wsdl is located here

       

      ./src/main/resources:

      StaticService.wsdl

       

      Is there something else I should be doing with the plugin configuration to get this working with the plugin ?

       

      Regards,

      Jeremy