9 Replies Latest reply on Feb 16, 2012 4:53 AM by Nicklas Karlsson

    Operation jboss 7

    Ruben Sosa Newbie

      Hi I have a problem with jboss 7. First I installed the OpenCMS CMS jboss but when I restart the jboss 7 this installation was done properly, I go away and I have to reinstall again. That is, not static installation but every time I restart the jboss unconfigure or not it is.

      My step are:

      I take the opencms and decompress in a folder called opencms.war.
      then I create a file called opencms.war.dodeploy
      And finally, I boot the server with the standalone.bat
      Once installed properly, restart the jboss server and it does not work the opencms.

        • 1. Re: Operation jboss 7
          Nicklas Karlsson Master

          I think you'll have to be more specific. What doesn't work? It doesn't start? Anything in the logs?

          • 2. Re: Operation jboss 7
            Ruben Sosa Newbie
            The point is that in the logs I get nothing
            The only thing I want to do is put the opencms on jboss without changing anything as you would. Maybe I do not follow the correct step.
            The installation no errors and everything works until you restart the jboss.
            The file you create must delete or rename the file mark?

             

            • 3. Re: Operation jboss 7
              Nicklas Karlsson Master

              (I'm having some trouble parsing the English here but..)

               

              1. You install a fresh AS7 and it boots

              2. You install a WAR (OpenCMS) and it deploys and works?

              3. You restart AS7

              4. It doesn't start?

               

              This is what happens? What's in the run.log of bin?

              • 4. Re: Operation jboss 7
                Ruben Sosa Newbie

                1. You install a fresh AS7 and it boots

                     this step works perfect

                 

                2. You install a WAR (OpenCMS) and it deploys and works?

                     Here I create a folder called opencms.war and decompress the. War inside the folder.
                      Then, I think at the same level of the folder a file called opencms.war.dodeploy
                      And I run the server with the standalone.bat

                     When running the server, install the opencms correctly. And it works perfectly.

                3. You restart AS7

                Ok

                4. It doesn't start?

                Here is the problem. The server starts but does not start opencms but I make an automatic file called opencms.war.dodeploy and crushes all the above, instead of using the installed version.

                 

                thanks for answering so fast, forgive my English.

                • 5. Re: Operation jboss 7
                  Ruben Sosa Newbie

                  In the server log appears this:

                   

                  12:19:14,678 WARN  [org.jboss.as.server.deployment] (MSC service thread 1-2) Class Path entry serializer.jar in "/C:/jboss-as-7.0.2.Final/standalone/deployments/opencms.war/WEB-INF/lib/xalan.jar"  does not point to a valid jar for a Class-Path reference.

                  12:19:14,710 ERROR [org.jboss.msc.service.fail] (MSC service thread 1-2) MSC00001: Failed to start service jboss.deployment.unit."opencms.war".PARSE: org.jboss.msc.service.StartException in service jboss.deployment.unit."opencms.war".PARSE: Failed to process phase PARSE of deployment "opencms.war"

                      at org.jboss.as.server.deployment.DeploymentUnitPhaseService.start(DeploymentUnitPhaseService.java:121) [jboss-as-server-7.0.2.Final.jar:7.0.2.Final]

                      at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.startService(ServiceControllerImpl.java:1824) [jboss-msc-1.0.1.GA.jar:1.0.1.GA]

                      at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.run(ServiceControllerImpl.java:1759) [jboss-msc-1.0.1.GA.jar:1.0.1.GA]

                      at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:886) [:1.6.0_24]

                      at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:908) [:1.6.0_24]

                      at java.lang.Thread.run(Thread.java:662) [:1.6.0_24]

                  Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: No enum const class org.jboss.metadata.web.spec.BodyContentType.TAGDEPENDENT

                      at java.lang.Enum.valueOf(Enum.java:196) [:1.6.0_24]

                      at org.jboss.metadata.web.spec.BodyContentType.valueOf(BodyContentType.java:30)

                      at org.jboss.metadata.parser.jsp.TagMetaDataParser.parse(TagMetaDataParser.java:117)

                      at org.jboss.metadata.parser.jsp.TldMetaDataParser.parse(TldMetaDataParser.java:226)

                      at org.jboss.as.web.deployment.TldParsingDeploymentProcessor.parseTLD(TldParsingDeploymentProcessor.java:124)

                      at org.jboss.as.web.deployment.TldParsingDeploymentProcessor.processTlds(TldParsingDeploymentProcessor.java:105)

                      at org.jboss.as.web.deployment.TldParsingDeploymentProcessor.deploy(TldParsingDeploymentProcessor.java:81)

                      at org.jboss.as.server.deployment.DeploymentUnitPhaseService.start(DeploymentUnitPhaseService.java:115) [jboss-as-server-7.0.2.Final.jar:7.0.2.Final]

                      ... 5 more

                   

                  12:19:14,725 INFO  [org.jboss.as.server.controller] (DeploymentScanner-threads - 2) Deployment of "opencms.war" was rolled back with failure message {"Failed services" => {"jboss.deployment.unit.\"opencms.war\".PARSE" => "org.jboss.msc.service.StartException in service jboss.deployment.unit.\"opencms.war\".PARSE: Failed to process phase PARSE of deployment \"opencms.war\""}}

                  12:19:16,631 INFO  [org.jboss.as.server.deployment] (MSC service thread 1-3) Stopped deployment opencms.war in 1906ms

                  12:19:16,631 ERROR [org.jboss.as.deployment] (DeploymentScanner-threads - 1) {"Composite operation failed and was rolled back. Steps that failed:" => {"Operation step-2" => {"Failed services" => {"jboss.deployment.unit.\"opencms.war\".PARSE" => "org.jboss.msc.service.StartException in service jboss.deployment.unit.\"opencms.war\".PARSE: Failed to process phase PARSE of deployment \"opencms.war\""}}}}

                  • 6. Re: Operation jboss 7
                    Nicklas Karlsson Master

                    I find it strange it would work the first time since the logs shows an deployment (are you sure there is a .isdeployed marker file in the deployment directory the first time?)

                     

                    In any case the underlying problem (the IllegalArgumentException) would probably interest the devs...

                    • 7. Re: Operation jboss 7
                      Nicklas Karlsson Master

                      Can you try it on a more recent version than 7.0.2? I tried dropping it in and all I got was deployment errors from OpenJPA usage. The stack trace above looks like the war contains some TLD that is invalid.

                      1 of 1 people found this helpful
                      • 8. Re: Operation jboss 7
                        Ruben Sosa Newbie

                        thank you very much for your answers I will try.