2 Replies Latest reply on Mar 1, 2002 10:22 AM by Matt Sales

    JBoss 2.4.4/MySQL

    Matt Sales Newbie

      Hello,
      I'm having a different problem than the other posts I've read relating to this topic... On server startup, after JBoss binds the mySQL XA Connection pool to java:/mySQL, the mySQL service stops and throws a null pointer exception. Then the server continues on its way...

      Here is what I have in the jboss.jcml file regarding mySQL:



      org.hsqldb.jdbcDriver, org.gjt.mm.mysql.Driver



      ...
      (Default HypersonicDatabase stuff here)
      ...


      org.jboss.pool.jdbc.xa.wrapper.XADataSourceImpl
      mySQL
      jdbc:mysql//localhost/test


      0
      5


      To me, it looks like it cannot find the database. I am very new to JBoss, however. I've been fighting it since I've put it in. Any help is much appreciated.

      Thanks,
      Matt

        • 1. Re: JBoss 2.4.4/MySQL
          David Jencks Master

          Cmon, man, give us a CLUE. like the relevant part of the log with the exception.

          Usually npe here means wrong config., usually wrong url. Also some dbs, maybe including mysql, need you to supply a username even if they don't use it for anything. Don't know about password.

          • 2. Re: JBoss 2.4.4/MySQL
            Matt Sales Newbie

            Sorry about omitting the log entry...

            I did get it working, and I'll pass along a tip for those (myself included) who should know better... When using the mm.mysql driver, make sure that the url is in the form "jdbc:mysql://servername/db" instead of "jdbc:mysql//servername/db" (remember the colon after mysql). It saves head-banging.