1 Reply Latest reply on Mar 11, 2002 7:18 PM by David Jencks

    JBoss 3.0 Beta Problem

    Jamal Karimi Newbie

      Hello Forum,

      When I start jboss it starts for the first (or second) time fine. After shutdown it with the batch-file and restarting it again and again it hangs after this line:

      16:34:25,041 INFO [MainDeployer] Deploying: file:/C:/jboss-3.0.0beta/deploy/hsqldb-default-service.xml
      16:34:26,033 INFO [HypersonicDatabase] Creating
      16:34:26,043 INFO [HypersonicDatabase] Created
      16:34:26,053 INFO [HypersonicDatabase] Starting
      16:34:26,063 INFO [HypersonicDatabase] Started
      16:34:26,073 INFO [MainDeployer] Deploying: file:/C:/jboss-3.0.0beta/deploy/jboss-jdbc.rar

      The only change is the port number which increases:
      -------------------------------------------------------
      GMS: address is tempos:1318
      -------------------------------------------------------

      After running shutdown.bat I think that it is shutting correctly:

      - I cant connect to port 8082 and
      - "netstat -a" shows no 80xx or 1099 entries

      If it hangs I can't shutdown it correctly anymore (of course?) It stops/hangs with:

      17:44:54,601 INFO [MainDeployer] Deploying: file:/C:/jboss-3.0.0beta/deploy/jboss-jdbc.rar
      17:45:33,958 INFO [Server] Shutting down
      17:45:33,968 INFO [Server] Shutting down the JVM now!
      17:45:33,978 INFO [Server] Shutting down all services
      17:45:33,978 INFO [Default] Shutting down
      17:45:33,978 INFO [ServiceController] Stopping 47 services
      17:45:33,988 INFO [HypersonicDatabase] Stopping

      I use Jboss 3.0 Beta Tomcat running with jdk 1.3.1 using oracle 8 as DB. My ear works fine under Jboss 3.0 alpha.

      Adrian supposed that there might be a problem with my
      database configuration...

      What is the reason?

      Thank you
      Jamal

        • 1. Re:  JBoss 3.0 Beta Problem
          David Jencks Master

          1. If you aren't using clustering remove cluster-service.xml.

          2. if you aren't using hypersonic remove hsqldb-default-service.xml (you may possibly have to fiddle with parts of jbossmq looking for NoTransDS)

          hypersonic at one time caused bizarre hanging problems, but hasn't for a while. Cluster setup can take a long time and may hang under circumstances unknown to me (people have suggested DHCP servers causing problems, but others have no problem with them).