2 Replies Latest reply on Mar 20, 2013 12:30 PM by mike tihonchik

    Error initializing endpoint

    Govind Raju Newbie

      Hi ,

         This error on ubuntu 12.04 while starting JBOSS AS .

         I stoped apache service on my mechine.

       

       

      ERROR [org.apache.coyote.http11.Http11Protocol] (MSC service thread 1-4) Error initializing endpoint: java.net.BindException: Address already in use /127.0.0.1:8080

              at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint.init(JIoEndpoint.java:983) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

              at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol.init(Http11Protocol.java:190) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

              at org.apache.catalina.connector.Connector.init(Connector.java:983) [jbossweb-7.0.13.Final.jar:]

              at org.jboss.as.web.WebConnectorService.start(WebConnectorService.java:267) [jboss-as-web-7.1.1.Final.jar:7.1.1.Final]

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.startService(ServiceControllerImpl.java:1811) [jboss-msc-1.0.2.GA.jar:1.0.2.GA]

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.run(ServiceControllerImpl.java:1746) [jboss-msc-1.0.2.GA.jar:1.0.2.GA]

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110) [rt.jar:1.6.0_24]

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603) [rt.jar:1.6.0_24]

              at java.lang.Thread.run(Thread.java:679) [rt.jar:1.6.0_24]

       

      11:00:09,862 ERROR [org.jboss.msc.service.fail] (MSC service thread 1-4) MSC00001: Failed to start service jboss.web.connector.http: org.jboss.msc.service.StartException in service jboss.web.connector.http: JBAS018007: Error starting web connector

              at org.jboss.as.web.WebConnectorService.start(WebConnectorService.java:271)

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.startService(ServiceControllerImpl.java:1811) [jboss-msc-1.0.2.GA.jar:1.0.2.GA]

              at org.jboss.msc.service.ServiceControllerImpl$StartTask.run(ServiceControllerImpl.java:1746) [jboss-msc-1.0.2.GA.jar:1.0.2.GA]

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110) [rt.jar:1.6.0_24]

              at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603) [rt.jar:1.6.0_24]

              at java.lang.Thread.run(Thread.java:679) [rt.jar:1.6.0_24]

      Caused by: LifecycleException:  Protocol handler initialization failed: java.net.BindException: Address already in use /127.0.0.1:8080

              at org.apache.catalina.connector.Connector.init(Connector.java:985)

              at org.jboss.as.web.WebConnectorService.start(WebConnectorService.java:267)

              ... 5 more

       

      11:00:10,065 INFO  [org.jboss.as.server.deployment.scanner] (MSC service thread 1-2) JBAS015012: Started FileSystemDeploymentService for directory /opt/jboss-as-7.1.1.Final/standalone/deployments

      11:00:10,078 INFO  [org.jboss.as.remoting] (MSC service thread 1-6) JBAS017100: Listening on /127.0.0.1:9999

      11:00:10,078 INFO  [org.jboss.as.remoting] (MSC service thread 1-4) JBAS017100: Listening on /127.0.0.1:4447

      11:00:10,248 INFO  [org.jboss.as.controller] (Controller Boot Thread) JBAS014774: Service status report

      JBAS014777:   Services which failed to start:      service jboss.web.connector.http: org.jboss.msc.service.StartException in service jboss.web.connector.http: JBAS018007: Error starting web connector

        • 1. Re: Error initializing endpoint
          Govind Raju Newbie

          The 8080 port of our localhost is using by apache so changing of port number in /jboss-as-7.1.1.Final/standalone/configuration/standalone.xml file (8080 to 8081 (or some free port)) will fix the above problem.

          1 of 1 people found this helpful
          • 2. Re: Error initializing endpoint
            mike tihonchik Newbie

            That does not seem to work for me, as now web connector throws the same error, telling me it cannot connect to ports 8081 and 8010 (I changed both http and ajp ports from 8080 and 8009, respectively). I am trying to run in domain mod with high availability and mod_cluster. My master and slaves work fine without HA, and also, when I run my mod_cluster-manager, I am able to see master and both slaves. Any ideas?