0 Replies Latest reply on Sep 13, 2012 4:08 PM by gebuh

    Seam 2.3 deployment errors

    gebuh Newbie

      I'm trying to get 2.3CR1 working and I have a couple of questions.

      To create a base application I started from the jboss central dashboard in eclipse and created a new Seam 2.3 project (that could be my mistake right there).  After much tinkering I got a maven build using the following

       

      here's the properties with version info from the parent pom:

       

       

        <properties>
          <jbpm.version>3.2.2</jbpm.version>
          <project.version>0.0.1-SNAPSHOT</project.version>
          <persistence-api.version>1.0</persistence-api.version>
          <testng.version>5.8</testng.version>
          
          <jboss.embedded.version>beta3</jboss.embedded.version>
          <ejb.api.version>3.0</ejb.api.version>
          <jsr250-api.version>1.0</jsr250-api.version>
          <junit.version>3.8.1</junit.version>
          <drools.version>5.3.3.Final</drools.version>
          <jbpm3.version>3.2.5.SP5</jbpm3.version>
          <seam.version>2.3.0.CR1</seam.version>
          <commons.digester.version>1.8</commons.digester.version>
          <hibernate-jpa-2.0-api.version>1.0.1.Final</hibernate-jpa-2.0-api.version>
          <hibernate-commons-annotations.version>4.0.1.Final</hibernate-commons-annotations.version>
          <hibernate-validator.version>4.0.2.GA</hibernate-validator.version>
          <javax.activation.version>1.1</javax.activation.version>
          <hibernate-entitymanager.version>4.0.1.Final</hibernate-entitymanager.version>
          <slf4j.version>1.4.2</slf4j.version>
          <hibernate-annotations.version>4.0.1.Final</hibernate-annotations.version>
          <richfaces.version>4.2.2.Final</richfaces.version>
          <version.org.jboss.spec.javax.faces.jboss-jsf-api_2.1_spec>2.0.0.Final</version.org.jboss.spec.javax.faces.jboss-jsf-api_2.1_spec>
          <jsf.version>2.1.5</jsf.version>
          <mvel.version>1.2.21</mvel.version>
          <servlet.version>2.5</servlet.version>
          <javax.el.version>1.0</javax.el.version>
          <version.arquillian_core>1.0.1.Final</version.arquillian_core>
        </properties>
      

       

      This is the pom:

       

      <parent>
      <artifactId>myapp_23_from_wizard-parent</artifactId>
      <groupId>org.jboss.tools</groupId>
      <version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
      <relativePath>../myapp_23_from_wizard-parent</relativePath>
      </parent>
      <modelVersion>4.0.0</modelVersion>

        <artifactId>myapp_23_from_wizard</artifactId>

        <packaging>war</packaging>

        <name>myapp_23_from_wizard</name>

        <build>

      <sourceDirectory>${basedir}/src/main</sourceDirectory>
      <resources>
      <resource>
      <directory>${basedir}/src/hot</directory>
      <excludes>
      <exclude>**/*.java</exclude>
      </excludes>
      </resource>
      <resource>
      <directory>${basedir}/src/main</directory>
      <excludes>
      <exclude>**/*.java</exclude>
      </excludes>
      </resource>
      </resources>
      <plugins>
        <plugin>
          <artifactId>maven-war-plugin</artifactId>
          <version>2.2</version>
          <configuration>
            <warSourceDirectory>${basedir}/WebContent</warSourceDirectory>
            <failOnMissingWebXml>false</failOnMissingWebXml>
          <warSourceExcludes>WEB-INF/dev/**</warSourceExcludes></configuration>
        </plugin>
        <plugin>
        <groupId>org.codehaus.mojo</groupId>
        <artifactId>build-helper-maven-plugin</artifactId>
        <version>1.7</version>
        <executions>
        <execution>
        <id>add-source</id>
        <phase>generate-sources</phase>
        <goals>
        <goal>add-source</goal>
        </goals>
        <configuration><sources><source>${basedir}/src/hot</source></sources></configuration>
        </execution>
        </executions>
        </plugin>
      </plugins>
      <outputDirectory>${basedir}/myapp_23_from_wizard/build/classes</outputDirectory>

        </build>

        <dependencies>

      <!--   <dependency>
        <groupId>org.hibernate</groupId>
        <artifactId>hibernate-validator</artifactId>
        </dependency> -->
      <!--   <dependency>
        <groupId>org.hibernate</groupId>
        <artifactId>hibernate-annotations</artifactId>
        </dependency> -->
      <dependency>
          <groupId>org.hibernate.javax.persistence</groupId>
          <artifactId>hibernate-jpa-2.0-api</artifactId>
          <version>1.0.1.Final</version>
          <scope>provided</scope>
      </dependency> 
        <dependency>
        <groupId>org.hibernate</groupId>
        <artifactId>hibernate-entitymanager</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam</artifactId>
        <type>ejb</type>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam-ui</artifactId>
        <exclusions>
        <exclusion>
        <artifactId>jboss-seam</artifactId>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        </exclusion>
        </exclusions>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam-ioc</artifactId>
        <exclusions>
        <exclusion>
        <artifactId>jboss-seam</artifactId>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        </exclusion>
        </exclusions>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam-debug</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam-mail</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam-pdf</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jboss.seam</groupId>
        <artifactId>jboss-seam-remoting</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>javax.servlet</groupId>
        <artifactId>servlet-api</artifactId>
        </dependency>
        <!-- try the bom way to get richfaces dependencies from https://community.jboss.org/wiki/HowToAddRichFaces4xToMavenBasedProject -->
        <dependency>
          <groupId>org.richfaces.ui</groupId>
          <artifactId>richfaces-components-ui</artifactId>
      </dependency>
      <dependency>
          <groupId>org.richfaces.core</groupId>
          <artifactId>richfaces-core-impl</artifactId>
      </dependency>
        <!-- <dependency>
        <groupId>org.richfaces.ui</groupId>
        <artifactId>richfaces-ui</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.richfaces.framework</groupId>
        <artifactId>richfaces-api</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.richfaces.framework</groupId>
        <artifactId>richfaces-impl</artifactId>
        </dependency> -->
        <dependency>
      <groupId>org.jboss.spec.javax.faces</groupId>
      <artifactId>jboss-jsf-api_2.1_spec</artifactId>
      </dependency>
      <!-- Implementation -->
      <dependency>
        <groupId>com.sun.faces</groupId>
        <artifactId>jsf-impl</artifactId>
      </dependency>
        <dependency>
        <groupId>javax.el</groupId>
        <artifactId>el-api</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.drools</groupId>
        <artifactId>drools-compiler</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>org.jbpm</groupId>
        <artifactId>jbpm-jpdl</artifactId>
        </dependency>
        <dependency>
        <groupId>commons-digester</groupId>
        <artifactId>commons-digester</artifactId>
        </dependency>

        </dependencies>

       

       

      </project>

       

       

      This buillds but deploying to jboss 7.1.0 fails with:

       

      Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.jboss.seam.servlet.SeamResourceServlet from [Module "deployment.myapp_23_from_wizard.war:main" from Service Module Loader]
          at org.jboss.modules.ModuleClassLoader.findClass(ModuleClassLoader.java:190) [jboss-modules.jar:1.1.1.GA]
          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.performLoadClassUnchecked(ConcurrentClassLoader.java:468) [jboss-modules.jar:1.1.1.GA]
          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.performLoadClassChecked(ConcurrentClassLoader.java:456) [jboss-modules.jar:1.1.1.GA]
          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.performLoadClass(ConcurrentClassLoader.java:398) [jboss-modules.jar:1.1.1.GA]
          at org.jboss.modules.ConcurrentClassLoader.loadClass(ConcurrentClassLoader.java:120) [jboss-modules.jar:1.1.1.GA]
          at org.jboss.as.ee.component.deployers.InterceptorAnnotationProcessor.processComponentConfig(InterceptorAnnotationProcessor.java:111)
      

       

       

      I haven't added any files, just a basic empty war.  Any ideas what I did wrong?

      I also see it deploying a database driver and -ds.xml, but I have configured the server to manage persistence so this shouldn't be necessary. 

      I'd appreciate any help.