2 Replies Latest reply on Jul 22, 2002 4:39 AM by Tung Dang

    Problem with jboss.xml / standardjboss.xml

    Tung Dang Novice

      Here is the configuration of my jboss.xml:

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>


      false
      <container-configurations />
      <resource-managers />

      <enterprise-beans>

      <ejb-name>Product</ejb-name>
      <jndi-name>Product</jndi-name>
      <configuration-name></configuration-name>

      </enterprise-beans>


      ==================================================================

      My ejb-jar.xml
      <?xml version="1.0"?>

      <ejb-jar>
      <enterprise-beans>

      <ejb-name>Product</ejb-name>
      ProductHome
      Product
      <ejb-class>ProductBean</ejb-class>
      <persistence-type>Container</persistence-type>
      <prim-key-class>java.lang.String</prim-key-class>
      False

      <cmp-version>2.x</cmp-version>
      <abstract-schema-name>ProductSchema</abstract-schema-name>
      <cmp-field>
      <field-name>name</field-name>
      </cmp-field>

      <cmp-field>
      <field-name>description</field-name>
      </cmp-field>

      <primkey-field>name</primkey-field>


      <query-method>
      <method-name>findAll</method-name>
      <method-params></method-params>
      </query-method>
      <ejb-ql>
      <![CDATA[SELECT OBJECT(f) FROM ProductSchema AS f]]>
      </ejb-ql>


      ========================================================================

      While deployment I got the following errors:

      2002-07-19 10:08:29,000 ERROR [org.jboss.deployment.MainDeployer] could not create deployment: file:/C:/Programme/jboss 3.0/server/default/deploy/product.jar
      org.jboss.deployment.DeploymentException: Error in jboss.xml for Bean Product: configuration '' not found in standardjboss.xml or jboss.xml
      at org.jboss.metadata.ApplicationMetaData.importJbossXml(ApplicationMetaData.java:544)
      at org.jboss.metadata.XmlFileLoader.load(XmlFileLoader.java:184)
      ...
      2002-07-19 10:08:29,062 ERROR [org.jboss.deployment.scanner.URLDeploymentScanner] Failed to deploy

      I do not know what to do. Can any one please me?

      Regards.

        • 1. Re: Problem with jboss.xml / standardjboss.xml
          Dain Sundstrom Master

          Remove <configuration-name></configuration-name> from your jboss.xml and it should start working. The value of an empty element in JBoss 3.0 changed so tags like this break.

          • 2. Re: Problem with jboss.xml / standardjboss.xml
            Tung Dang Novice

            First thank you very much. It helped a lot, but I got another error while deployment:

            2002-07-22 09:48:32,734 ERROR [org.jboss.security.auth.spi.UsersRolesLoginModule] Failed to load users/passwords/role files java.io.IOException: Properties file users.properties not found
            at org.jboss.security.auth.spi.UsersRolesLoginModule.loadProperties(UsersRolesLoginModule.java:212)
            at org.jboss.security.auth.spi.UsersRolesLoginModule.loadUsers(UsersRolesLoginModule.java:193)
            at org.jboss.security.auth.spi.UsersRolesLoginModule.initialize(UsersRolesLoginModule.java:95)
            at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)

            Do I really need users/passwords/role files? What can I do otherwise?

            Thanks.