5 Replies Latest reply on Nov 26, 2012 8:49 AM by JBoss Fan

    mod_cluster showing wrong node..

    JBoss Fan Newbie

      Team,

       

       

      I 'am having a weired issue, I have 2 different applications running on 2 different servers on server

       

      One first server I configuired AS7 in domain mode without any apache+mod_cluster

       

      on second server I configured AS7 in standalone mode with Apache + mod_cluster to talk to my AS7

       

      however when I try to access mod_cluster-manager from second server, am seeing node on first server

       

       

      mod_cluster/1.2.0.Final

      Auto Refresh show DUMP output show INFO output

      Node d3691adf-6c68-357f-914f7-ce516ae2bs1a2 (ajp://<second-server-ip>:8359):

      Enable Contexts Disable Contexts

      Balancer: procure-cluster,LBGroup: ,Flushpackets: Off,Flushwait: 10000,Ping: 10000000,Smax: 1,Ttl: 60000000,Status: OK,Elected: 0,Read: 0,Transferred: 0,Connected: 0,Load: 100

       

       

      How do i not mixmatch this and keep my apps isolate..

       

      this i smy mod cluster settings..

       

      ############### mod_cluster Setting - STARTED ###############

      LoadModule slotmem_module modules/mod_slotmem.so

      LoadModule manager_module modules/mod_manager.so

      LoadModule proxy_cluster_module modules/mod_proxy_cluster.so

      LoadModule advertise_module modules/mod_advertise.so

       

       

       

       

      # MOD_CLUSTER_ADDS

      # Adjust to you hostname and subnet.

       

       

      <IfModule manager_module>

        Listen *:1080

        ManagerBalancerName bad-ass-cluster

       

       

        <VirtualHost *:1080>

          <Location />

            Order deny,allow

            Deny from none

            # Allow from 127.0.0

          </Location>

       

       

          KeepAliveTimeout 300

          MaxKeepAliveRequests 0

          #ServerAdvertise on http://@IP@:6666

          AdvertiseFrequency 5

          #AdvertiseSecurityKey secret

          #AdvertiseGroup @ADVIP@:23364

          EnableMCPMReceive

       

       

          <Location /mod_cluster_manager>

            SetHandler mod_cluster-manager

            Order deny,allow

            Deny from none

            #Allow from 127.0.0

          </Location>

        </VirtualHost>

      </IfModule>

       

       

       

       

      ############### mod_cluster Setting - ENDED ###############

        • 1. Re: mod_cluster showing wrong node..
          Jean-Frederic Clere Master

          you must have crossed something :-( in the:

          +++

              <Location />

                Order deny,allow

                Deny from none

                # Allow from 127.0.0

              </Location>

          +++

           

          Use Deny from All and Allow just the IP of the AS nodes you want to see in mod_cluster httpd part.

          • 2. Re: mod_cluster showing wrong node..
            JBoss Fan Newbie

            Now am getting

             

            Not Found

            The requested URL /mod_cluster-manager was not found on this server.

             

             

            this is my mod_cluster config

             

            ############### mod_cluster Setting - STARTED ###############

            LoadModule slotmem_module modules/mod_slotmem.so

            LoadModule manager_module modules/mod_manager.so

            LoadModule proxy_cluster_module modules/mod_proxy_cluster.so

            LoadModule advertise_module modules/mod_advertise.so

             

             

             

             

            # MOD_CLUSTER_ADDS

            # Adjust to you hostname and subnet.

             

             

            <IfModule manager_module>

              Listen *:1080

              ManagerBalancerName bad-ass-cluster

             

             

              <VirtualHost *:1080>

                <Location />

                  Order deny,allow

                  Deny from none

                  # Allow from 127.0.0

                </Location>

             

             

                KeepAliveTimeout 300

                MaxKeepAliveRequests 0

                AdvertiseFrequency 5

                EnableMCPMReceive

             

             

                <Location /mod_cluster_manager>

                  SetHandler mod_cluster-manager

                  Order deny,allow

                  Deny from all

                  Allow from 192.168.200.95

                </Location>

              </VirtualHost>

            </IfModule>

             

             

             

             

            ############### mod_cluster Setting - ENDED ###############

            • 3. Re: mod_cluster showing wrong node..
              JBoss Fan Newbie

              However I found this config  http://middlewaremagic.com/jboss/?cat=26

               

               

              LoadModule slotmem_module modules/mod_slotmem.so

              LoadModule manager_module modules/mod_manager.so

              LoadModule proxy_cluster_module modules/mod_proxy_cluster.so

              LoadModule advertise_module modules/mod_advertise.so

               

               

              Listen *:1080

               

               

              <VirtualHost *:1080>

                      <Directory />

                              Order deny,allow

                              Allow from all

                      </Directory>

                      <Location /mod_cluster-manager>

                              SetHandler mod_cluster-manager

                              Order deny,allow

                              Allow from all

                      </Location>

                        KeepAliveTimeout 60

                        ManagerBalancerName mycluster

                        ServerAdvertise On

              </VirtualHost>

              ############### mod_cluster Setting - ENDED ###############

               

               

              and with this config am getting.. and not showing up my local Jboss node even

               

              mod_cluster/1.2.0.Final

              Auto Refresh show DUMP output show INFO output

              • 4. Re: mod_cluster showing wrong node..
                inspector Newbie

                I think that is because newer mod_cluster versions need to explicitely enable receivement Mod Cluster Protocol Messages for specific VirtualHosts: EnableMCPMReceive

                 

                Some information about your network situation would be useful, as mod_cluster uses multicast to advertise its existence to the JBoss servers.

                • 5. Re: mod_cluster showing wrong node..
                  JBoss Fan Newbie

                  That worked , Thanks you