1 Reply Latest reply on May 27, 2013 5:28 AM by miha.sandor

    Infinispan ClassNotFound Exception

    Alex Alex Newbie

      We recently migrated a JBoss project from 4.0.5 to 6.1.0. This implied migrating from JBoss Cache to Infinispan.

      The environment consists of two clustered JBoss servers (6.1.0).

       

      We encounter a problem each time we are doing a clean installation of our jboss instance on the slave server.

      First time JBoss starts (on the slave server) the following exception is thrown:

       

      11:42:14,154 ERROR [org.infinispan.interceptors.InvocationContextInterceptor] Execution error: : org.infinispan.CacheException: Problems invoking command.

          at org.infinispan.remoting.transport.jgroups.CommandAwareRpcDispatcher.handle(CommandAwareRpcDispatcher.java:155) [:4.2.0.FINAL]

          at org.jgroups.blocks.RequestCorrelator.handleRequest(RequestCorrelator.java:578) [:2.11.0.GA]

          at org.jgroups.blocks.RequestCorrelator.receiveMessage(RequestCorrelator.java:489) [:2.11.0.GA]

          at org.jgroups.blocks.RequestCorrelator.receive(RequestCorrelator.java:365) [:2.11.0.GA]

      -----------------------------------------------------

      Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: Class not found com.util.cache.datamodel.DirectedGraph

          at org.jboss.classloader.spi.base.BaseClassLoader.loadClassFromDomain(BaseClassLoader.java:897) [jboss-classloader.jar:2.2.1.GA]

          at org.jboss.classloader.spi.base.BaseClassLoader.doLoadClass(BaseClassLoader.java:505) [jboss-classloader.jar:2.2.1.GA]

          at org.jboss.classloader.spi.base.BaseClassLoader.loadClass(BaseClassLoader.java:450) [jboss-classloader.jar:2.2.1.GA]

          at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247) [:1.6.0_32]

          at java.lang.Class.forName0(Native Method) [:1.6.0_32]

      -------------------------------------------------------

      Caused by: java.lang.IllegalStateException: BaseClassLoader@409a63d7{vfs:///home/jboss/6.1.0/server/current/farm/qup.jar} classLoader is not connected to a domain (probably undeployed?) for class com.util.cache.datamodel.DirectedGraph

          at org.jboss.classloader.spi.base.BaseClassLoader.loadClassFromDomain(BaseClassLoader.java:881) [jboss-classloader.jar:2.2.1.GA]

          ... 56 more

       

       

      This happens only the first time it starts. If I restart it again (even several times) , it  no longer reproduces.

       

      Anyone has any idea about what the issue might be?

       

      Thank you