0 Replies Latest reply on Jul 9, 2013 12:50 PM by Savas Ziplies

    Clustered JBoss HornetQ does not distribute embedded application Queues

    Savas Ziplies Newbie

      Hi there

       

      I do not know if this is more a HornetQ or more a JBoss Question. Excuse me if this is a little wrong here.

       

      I have a setup of two JBoss AS7.1.1, configured to cluster their HornetQ's. That itself works perfectly fine. Both find each other, and distributing message back and forth works wonderful.

       

      Now, it works as long as the queue configuration is in the JBoss configuration (standalone). Configuration is

                     <jms-destinations>
                          <jms-queue name="queue1">
                              <entry name="queue/sti"/>
                              <entry name="java:jboss/exported/jms/queue/sti"/>
                          </jms-queue>
                          <jms-queue name="queue2">
                              <entry name="queue/ste"/>
                              <entry name="java:jboss/exported/jms/queue/ste"/>
                          </jms-queue>
                      </jms-destinations>
      

       

      In JBoss it runs, shares and is fine. Now, I want to distribute such a configuration by App, not directly in JBoss. Therefore, I created a -jms.xml file with

      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <messaging-deployment xmlns="urn:jboss:messaging-deployment:1.0">
                <hornetq-server>
                          <jms-destinations>
                                    <jms-queue name="queue1">
                                              <entry name="queue/sti" />
                                              <entry name="java:jboss/exported/jms/queue/sti" />
                                    </jms-queue>
                                    <jms-queue name="queue2">
                                              <entry name="queue/ste" />
                                              <entry name="java:jboss/exported/jms/queue/ste" />
                                    </jms-queue>
                          </jms-destinations>
                </hornetq-server>
      </messaging-deployment>
      

       

      If I run each JBoss it works perfectly fine, the queues are there and I can use them. Now, I have two different webapps, running in two different server instances, supposed to share the same queue. If both apps configure these queues now themselves it won't work, what worked fine before (by standalone configuration). So per sé it seems to work fine, but not by embedded configuration distribution. Then the queues seem to stay local.

       

      Maybe this is not even possible what I intend but I hope there is a solution, as I would like to keep the Boss as basically configured as possible and come from the App side.

       

      If you need more information, just let me know.

       

       

      Thanks a lot in advance for any help

      Best